Forum žena SDP-a Zadar: “Samo zajedničkom borbom možemo izgraditi društvo koje se temelji na jednakosti, pravednosti i solidarnosti”

Forum žena zadarskog SDP-a uputio je priopćenje medijima povodom današnjeg praznika. Donosimo ga u cijelosti…

“Prvi maj je praznik rada.

Spomen na ubijene radnike i radnice 1886.godine u Chicagu za vrijeme generalnog štrajka. Tadašnji prosvjednici su se borili za osmosatno radno vrijeme i bolje uvjete rada, prava koja su danas ponovo ugrožena.

Prvi maj je dan kada upozoravamo na neplaćeni rad, potplaćenost, rad na određeno vrijeme, lakoću otpuštanja radnika, ukidanje radnih mjesta i nametanje nesigurnih uvjeta rada. Prvi maj je dan kada zahtijevamo poštivanje dostojanstva svakog radnika i radnice. Prvi maj je i dan otpora sustavu koji je nepravedan i represivan. Prvi maj je dan koji nas opominje da smo prava koja imamo, a koja nam se pokušavaju ukinuti, izborili zajedno.

Samo zajedničkom borbom možemo izgraditi društvo koje se temelji na jednakosti, pravednosti i solidarnosti. Društvo u kojem možemo dostojanstveno živjeti od svoga rada.

Svima koji žive od svoga rada sretan i borben Prvi maj !

Gradska organizacija SDP-a Zadar će zajedno s Forumom žena i Forumom mladih radnicima i radnicama, koji rade na praznik rada, dijeliti crvene karanfile kao simbol borbe za boljim životom, pravdom, radničkim i ljudskim pravima i slobodama”, stoji u dopisu kojeg potpisuje Danijela Vukoša, predsjednica Foruma žena SDP-a Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...