HRT nije uspio naplatiti pretplatu iz 2009. ženi koja je umrla. Sada su poslali ovrhu njezinim nasljednicima

Jedna koprivnička obitelj ostala je šokirana nakon što im je na kuću adresu stigla HRT-ova ovrha za dug iz 2009. godine. Dug za neplaćenu tv pretplatu iznosi 219 kuna, a troškovi ovršnog rješenja 451,70 kuna. S višegodišnjim zakonskim zateznim kamatama, ukupan iznos na koncu bi se mogao popeti na više od tisuću kuna, piše portal Danica.

Prema rješenju o ovrsi iz srpnja 2009. godine, HRT je trebao vlasnici tv prijemnika skinuti s računa 219 kuna duga. No, to nije učinjeno, a vlasnica je godinu kasnije preminula. HRT sad za taj dug tereti obitelj koja je naslijedila svu imovinu pokojnice. Sudac Općinskog suda u Koprivnici ovih je dana, tako, donio rješenje o provođenju ovrhe.

No, članovi obitelji u prigovoru na rješenje o ovrsi upozoravaju kako je dug iz 2009. godine danas u zastari. Osim toga, kažu, nevjerojatno je da je HRT čekao više od 10 godina da pokrene postupak ovrhe te time utječe na rast troškova i kamata.

Zasad nije poznato je li sud prihvatio njihove prigovore ili je rješenje o ovrsi postalo pravomoćno. Prema tom rješenju, svim nasljednicima pokojnice koja je posjedovala tv prijemnik mogu se plijeniti sredstva po svim računima koji glase na njihova imena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...