Ivica Obad žestoko: “Što bi trebali reći tko nas zavadi, ja sam za Europu!”

O tome hoće li će KK Zadar sljedeće godine igrati regionalnu ABA ligu, ili će se klub ipak odlučiti za natjecanja pod okriljem FIBA-e, još se uvijek ne zna.

Izgleda da se čeka skupština KK Zadar, koja je zakazana za 1. lipnja, te će se nakon nje donijeti i konačna odluka, što je za klub najisplativije, i gdje će biti konkurentan u odnosu na ostale momčadi.

Svoje mišljenje o cjelokupnoj situaciji o igranju i dalje u ABA ligi ili u nekom od FIBA-inih natjecanja, dao je i bivši košarkaš Zadra 65-godišnji Ivica Obad, nekadašnji 202 centimetara visoki centar.

Obade, ABA liga i dalje ili ne?

Kratko i jasno što se ABA lige tiče, kad je ona počela tada sam već rekao prvo što se tiče tih poslije ratnih okolnosti, da se mi odjednom počnemo naglo družiti, za to nisam bio, još je sve bilo friško što se rata tiče, što smo mi trebali odjednom pregrmjeti ono što je bilo prije i zaboraviti, i reći tko nas zavadi! Većina sportaša sigurno nije doprijenilo ništa loše u tim zbivanjima, ali reći ću, da mi možemo oprostiti, ali nikako zaboraviti! Sve se ispolitiraliziralo, tako i sport. Sa sportske strane možda i nije bilo loše, možda je KK Zadar imao nešto korisno od ABA lige. Ali po meni, KK Zadar ipak nije baš imao koristi od te lige, jer kroz sve te godine nismo afirmirali niti jednog igrača, istina je kako ABA liga financira dosta toga, ali kažem, neke koristi od ABA lige KK Zadar nije imao. Svake godine u ABA ligi uvijek jedno te isto, ostanak..ostanak..ostanak…!

Europa i FIBA-ino natjecanje?

Ja sam uvijek da klub igra u Europi, mislim da je to puno pametniji potez od igranja te ABA lige, puno su jači klubovi u FIBA-inim natjecanjima, nego u ABA ligi. Pa jel težimo prema Europi..pa ‘ajmo onda u Europu! U ABA ligi su Srbi najjači, i tu im skidam kapu, bolje rade od nas, svaka im čast!

KK Zadar nema novaca?

Nema novaca kažete? Podvucimo crtu koliko klub godišnje troši gradskog novca, što od rebalansa, što ovako, što onako! I još nešto, ovo što sada rade Enio i ostali je bezobrazluk, da unište klub, ali u jednu ruku su u pravu, jer traže čiste papire, da se vidi gdje se troši novac, a troši se dosta. Reći ću vam, kako mene uvijek napadaju kad govorim nešto, da sam prežestok, ali takav sam kakav sam, ne mogu ja drugačije!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...