Legendarni vratar Zadra Milenko Lazović: “U nogometu više nema emocija”

Nogometni klub Zadar dao je mnogo vrhunskih vratara, jedan od njih je i legendarni 66-godišnji Miljenko Lazović Pile, s nostalgijom se sjeća krcatih Stanova i nekadašnje nogometne romantike, koje više nema.

Lazo što se promijenilo u današnjem nogometu?

Počeo sam davne 1974. u Bagata, tu sam se zadržao vrlo kratko, pola godine , i krenuo posilje u NK Zadar kojeg je vodio Tomislav Bašić,  sad je sve drugačije, nema tu onakve emocije kao u moje vrijeme.

Nema te na utakmicama HNK Zadar?

Ma preskoči to pitanje, ne bih o tome, ali kad već pitaš, ovo sad je mjesna zajednica, po kvaliteti…Ali momcima želim svu sreću, bio bi sretan da uđu u jedinstvenu Treću HNL.  Ma napiši kako ipak ponekad zalutam na Stanove, kao i moj prijatelj Pero Zrilić. Jednostavno NK Zadar nije sebi trebao dopustiti da ispadne iz 1.HNL.

U sportu si još?

Možemo reći da jesam, igram košarku, rukomet, više sam nekako kondicijski tip, igram čak šest puta tjedno rekreativno, na Višnjiku, po Parku..

Infrastruktura kakva je?

Mi ne samo da nemamo adekvatan stadion u Zadru, nemamo ga niti u Hrvatskoj. A svi se busamu u prsa kako smo nogometna sila. Albanci su sad napravili stadion 40 tisuća mjesta, a mi ništa.

Kvaliteta hrvatskog nogometa kakva je?

Loša, Maminjo (Z.Mamić) kad je bio u Dinamu tad su oni bili u Ligi prvaka, nema toga više.

Mamić je optužen kako je pronevjerio novac?

A tko nije to pokrao, pa i šeici koji vode moćne svjetske klubove, zar misliš da i oni nisu pokrali.

Kondicijski si trener Davoru Karloviću Đubi, treneru stolnotenisača Donata?

Istina, Đuba je imao 128 kg, došao je na 98, nakon operacije sad se opet malo udebljao, onda ga je jedan polomio na košarci slomivši mu koljeno, otišli su mu križni, lateralni, medijalni, meniskus..Đubi je sve otišlo. Imam svoje tretmane kondicijskih treninga koji traju po tri ure, nema tu cici mici. reći ću ti i ovo, Đuba Karlović je jedan izuzetan sportaš, igra košarku, nogomet, stolni tenis..multitalentiran je. Vratit ćemo mu idealnu težinu, borac je, kao lav…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...