Lukrecija Krstičević i Marko Blaić pobjednici utrke Petica za Domovinu

Povodom Dana državnosti u subotu je na SC Višnjik kod dvorane Krešimir Ćosić održana 3. atletska utrka Petica za Domovinu.

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Marko Blaić iz zadarskog Atletskog kluba Alojzije Stepinac. Njegov klupski kolega Filip Tomas je bio drugi, a Josip Jurković iz zaprešićkog AK Fit treći.

U ženskoj konkurenciji sva tri mjesta na pobjedničkom postolju su pripala članicama AK Alojzije Stepinac. Najbrža je bila Lukrecija Krstičević, Vanja Petrović je ciljem prošla druga, a Leona Petani treća.

Najmlađi sudionik utrke bio je devetogodišnji Emil Jones iz AK Šibenik, a najstariji 74-godišnji Vlado Starešinić iz Karlovca.

Svi sudionici dobili su za uspomenu medalje za sudjelovanje i majice, a po troje najboljih u svakoj dobnoj kategoriji medalje za plasman. Ukupni pobjednici su uz odličja dobili i pehare. Nagrade im je uručio predsjednik AK Alojzije Stepinac Mladen Peša.

Utrka se trčala u čast Domovine i konstituiranja prvog višestranačkog sabora RH 1990. godine, a organizirali su je AK Alojzije Stepinac i Klub atletskih veterana Zadar uz pokroviteljstvo Grada Zadra i Zadarske županije.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...