Lukrecija Krstičević i Marko Blaić pobjednici utrke Petica za Domovinu

Povodom Dana državnosti u subotu je na SC Višnjik kod dvorane Krešimir Ćosić održana 3. atletska utrka Petica za Domovinu.

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Marko Blaić iz zadarskog Atletskog kluba Alojzije Stepinac. Njegov klupski kolega Filip Tomas je bio drugi, a Josip Jurković iz zaprešićkog AK Fit treći.

U ženskoj konkurenciji sva tri mjesta na pobjedničkom postolju su pripala članicama AK Alojzije Stepinac. Najbrža je bila Lukrecija Krstičević, Vanja Petrović je ciljem prošla druga, a Leona Petani treća.

Najmlađi sudionik utrke bio je devetogodišnji Emil Jones iz AK Šibenik, a najstariji 74-godišnji Vlado Starešinić iz Karlovca.

Svi sudionici dobili su za uspomenu medalje za sudjelovanje i majice, a po troje najboljih u svakoj dobnoj kategoriji medalje za plasman. Ukupni pobjednici su uz odličja dobili i pehare. Nagrade im je uručio predsjednik AK Alojzije Stepinac Mladen Peša.

Utrka se trčala u čast Domovine i konstituiranja prvog višestranačkog sabora RH 1990. godine, a organizirali su je AK Alojzije Stepinac i Klub atletskih veterana Zadar uz pokroviteljstvo Grada Zadra i Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...