Milanović: “Pobačaj je pravo do određenog tjedna trudnoće, nakon toga više nije”

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je izjavio da su pravda i moral u konkretnom slučaju na strani Mirele Čavajde, a općenito, naglasio je, država je ta koja treba osigurati pomoć ženama kako se ne bi dogodilo da svi ginekolozi koriste priziv savjesti.

“U zadnjih pet godina sigurno je trebala nastupiti i reći – u redu, osigurat ćemo to i to, pod tim i tim uvjetima, da žene koje ispunjavaju te uvjete mogu dobiti tu uslugu i vrstu zaštite. Jer kad kažemo da je izbor ženin – on je, ali zakon oduvijek govori o nekim limitima, dakle to je ženin izbor do određenog tjedna trudnoće, nakon toga se stvari kompliciraju, tako je u cijelom svijetu”, rekao je, prenosi Index.

“Po meni je pravda i moral na strani gospođe koja se nalazi u toj situaciji”, rekao je te upozorio na problem manipuliranja prizivom savjesti.

“Postoje nekakvi procesi, ali njima se očito manipulira. I zato kažem, ako imamo situaciju da na Svetom Duhu nema nijednog ginekologa – neke znam osobno, za neke znam garantirano da nemaju priziv savjesti, nego su oportunisti, naprosto se žele izmaknuti – u tom slučaju vlast, država, ministarstvo – treba napraviti to da se ta pomoć ženi osigura”, naglasio je te dodao da ne govori o konkretnom slučaju, nego općenito.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...