Milanović o Zadranki Ingrid Antičević: “Ona i Leko su na Ustavnom sudu zahvaljujući mojoj milosti, da ih pod stare dane negdje parkiram!”

Ustavni stručnjaci ocjenjuju lošom i apsurdnom ideju predsjednika RH Zorana Milanovića da treba ukinuti Ustavni sud nakon što je taj sud u ponedjeljak proglasio neustavnim pitanja Mostovih referendumskih inicijativa o ukidanju covid potvrda i „stožerokracije“.

Odluka Ustavnog suda izazvala je burne reakcije u Mostu koji je poručio da je Ustavni sud ”marioneta HDZ-a”, dok je predsjednik Milanović otišao korak dalje i ocijenio kako su suci Ustavnog suda ”napravili državni udar” te da je taj sud svojom odlukom dokazao da ga treba ukinuti.

Jučer je na Pantovčaku održao konferenciju za medije na kojoj je uz teme poput ulaska Finske i Švedske u NATO, komentirao i aktualnosti oko Ustavnog suda.

– Ustavno pravo nije kazneno pravo, to je politika. Nemojte nasjedati na trikove veleumnih pravnika. To nije medicina. U nekim državama, pa i u Jugoslaviji, uvjet za biti i postati član Ustavnog suda nije bio pravni fakultet, već ekonomist i politolog, rekao je.

Novinari su ga nakon izlaganja podsjetili da na sudu rade i SDP-ovi ljudi. Zadranka Ingrid Antičević Marinović i Josip Leko.

– Da se samo zainteresirate gdje rade sinovi i kćeri HDZ-ovih ljudi, da budem malo pokvaren kao Banožić, Leko i Antičevićka su tamo isključivo zahvaljujući mojoj milosti da ih pod stare dane negdje parkiram. Sto svjedoka ima. Tu su i neki koji su sustavno na drugoj strani. Nije normalno da je cijelo vrijeme grupa ljudi na drugoj strani. Plenkoviću nađi si bolju dvorsku ludu, uhvatio me ko pijavica. Odjednom se promijenio. U kojim situacijama se to događa? Napadi vjere su jako rijetki, okolo vodao neke Arape za ruku. Netko mu je morao otvoriti vrata, to se zove usluga i to se vraća. Pitajte kako je baš on vodao milijardere po Hrvatskoj, rekao je Milanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...