Na festivalu plave ribe prikupljeno 104.690 kuna za Ligu protiv raka, Odjel onkologije i kulinarski kabinet

Završio je ovogodišnji Tuna, Sushi & Wine Festival koji je trajao od 16. do 21. svibnja. Iako je ove godine organiziran u drugačijem, reduciranom formatu, 6. TSWF je bio uspješna manifestacija u svim svojim aspektima.

Kao gastronomski festival prvenstveno plave ribe, odnosno jela pripravljenih od te skupine riba iz Jadranskog mora privukao je tisuće posjetitelja, i Zadrana i turista, koji su upravo zbog ukusnih, ali ne i skupih obroka i dobrih pića u šest dana trajanja manifestacije došli na Trg Petra Zoranića.

Od tisuća obroka i čaša pića prikupljeno je ukupno 104.690 kuna koje su u cijelosti namijenjene u humanitarne svrhe – Ligi za borbu protiv raka Zadar za potrebe Odjela onkologije Opće bolnice Zadar, te Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi Zadar za opremanje kulinarskog kabineta.

Turistička zajednica grada Zadra posebno zahvaljuje učenicima zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole te biogradske Srednje škole koji su s puno entuzijazma i zalaganja pripremali i posluživali hranu i piće te asistirali profesionalnim kuharima. Pod dirigentskom palicom glavnog koordinatora prof. Renata Kraljeva učenici su odradili lavovski posao.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...