Najbolji košarkaški glas Drago Čulina: “Političari će uništiti KK Zadar!”

Najbolji radio komentator koji je Zadar ikada imao je legendarni Drago Čulina (78), Drago je svojim žustrim glasom, energijom, brzinom, neopisivim kvalitetom “čitanja igre s terena”, u domove svih ljubitelja košarke, ne samo Zadra, nego i širom bivše Jugoslavije znao prenijeti tu dinamiku košarkaškog loptanja, znao je dignuti ton kada treba.

Puno generacija s radio tranzistorima u rukama, uživalo je u magičnim radio prijenosima Drage Čuline u subotom navečer. I oni koji nisu uspjeli doći do svoje ulaznice za utakmicu u dvorani Jazine, imali su tranzistore u rukama.

Takvih radio komentatora nema više, sve je šablona i dosada.

S Dragom Čulinom smo razgovarali o stanju u KK Zadar i treba li se klub okrenuti igranju u  Europi ili ABA ligi, kao i o zadarskim političarima.

Drago, gdje je najbolje da igra KK Zadar, u kojem natjecanju?

Iskreno, KK Zadar nije za neka najjača natjecanja u ovom trenutku, atmosfera koja vlada u gradu je uništavajuća za klub, pritom mislim na ljude koje su ušli u politiku, a koji zapravo blage veze nemaju kako se politika vodi. Dakle, tu mislim na one političare koji kritiziraju vodeće stranke, a niti sami ne znaju puno o politici. Evo sad kad su ih građani Zadra izabrali i omogućili da se osujeti HDZ koji je do sada vodio Grad, tim političarima kojima su građani dali svoje povjerenje je izgleda najvažnije dokazati kako se KK Zadar vodi na lopovski način! Također tim političarima je bilo najvažnije zaustaviti dotok novca i samim time srozati KK Zadar na najnižu razinu. Ovakva politika u Zadru će ostati još vjerojatno tri godine, samim time u tom razdoblju ne možemo ništa niti očekivati od KK Zadar. Da bi klub igrao međunarodna natjecanja, mora imati i novac, mora i kupiti neke igrače koje sam ne može stvoriti, naravno ako se misli igrati u Europi. KK Zadar mora odlučiti što želi, ili igrati ili ne ta međunarodna natjecanja, ili igrati ili ne ABA ligu, dakle, klub mora odlučiti hoće li se maknuti od bilo kojeg oblika natjecanja van Hrvatske, naravno ako nije financijski u mogućnosti igrati takva natjecanja!

Politika se dosta petlja u KK Zadar?

Političari su na putu da unište KK Zadar! Ja sam za to da političari kažu građanima, je li im stalo do KK Zadar ili ne! Ako im je stalo, neka onda KK Zadar omoguće igranje u onim međunarodnim natjecanjima u kojima klub može ostvariti i zapažene rezultate. Osobno nisam siguran hoćemo li sljedeću sezonu uopće igrati i ABA ligu! Ako KK Zadar nema novaca, klub će napustiti kvalitetni igrači, otići će i Mavra koji je vukao klub par sezona, ono što je kvalitetno otići će…S obzirom na to kakvi se politički potezi povlače, možemo biti sto posto sigurni kako će dogodine biti još gore!

Navijača nema u nekom velikom broju u dvorani Krešimir Ćosić?

Istina, to je iz razloga što se osjeća jedno negativno ozračje unutar samog KK Zadar. zadarska politika digla je ruke i od KK Zadar, kao i od HNK Zadar, u isto vrijeme političari se ponose s Modrićem, Vrsaljkom i ostalima…dakle, vrlo su ponosni….

Poruka zadarskim političarima?

Kazat ću kako ih zanima sport, samo ako izvuku nekakvu svoju korist od toga. Kada bi se pitali građani Zadra i to putem referenduma, bi li pristali izdvojiti evo reći ću npr. 20 milijuna kuna KK Zadar za uspješno poslovanje, da se bori npr. za sam naslov ABA lige, uvjeren sam da bi taj referendum prošao!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...