Novi Urbanistički plan uređenja u Kožinu, gradski oci tvrde da neće doći do masovne stambene izgradnje

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap iznio je na prošlotjednom Kolegiju gradonačelnika Prijedlog Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja stambene zone zapadno od povijesne jezgre Kožina.

Prostornim planom uređenja Grada predmetno područje je određeno kao neuređeni dio građevinskog područja za koje je obavezno izraditi urbanistički plan uređenja. Donošenjem predmetnog Urbanističkog plana uređenja ostvariti će se preduvjeti privođenja planiranoj namjeni predmetnog neuređenog područja (javna i društvena namjena, te sport i rekreacija), a sve u skladu s uvjetima Prostornog plana uređenja čime će se bitno promijeniti obilježba i kvaliteta korištenja istog, istaknuo je pročelnik Kasap.

Branko Dukić je dodao kako je u planu izgradnja školske zgrade u zapadnom dijelu povijesne jezgre Kožina:

Ponavljam: izgradnja školske zgrade. Činjenica je kako područje tog plana nosi naziv stambena zona, ali novi Urbanistički plan uređenja regulira tek prostorno planske preduvjete za izgradnju škole u Kožinu. Dakle, nikakve izmjene plana koji će omogućiti masovnu stambenu izgradnju, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...