Obnova zapuštenih fasada, uređenje Kapetanskog…; Stanovnici Poluotoka sami odlučuju što će s 240 tisuća kuna

Danas, 3. svibnja, u Osnovnoj školi Petra Preradovića na zadarskom Poluotoku održat će se prva javna tribina u sklopu projekta KVARTipo za područje Mjesnog odbora Poluotok.

Tribina će se održati u školskoj sportskoj dvorani s početkom u 18,30 sati.

– Na raspolaganju nam je 240.000 kuna za male i srednje komunalne projekte, a sredstva će biti utrošena za onaj projekt kojeg vi, stanovnici Poluotoka, odaberete glasanjem na tribini u utorak. Stoga je iznimno bitno da dođete, jer jedino na taj način možemo biti sigurni da će najbitniji projekti biti izabrani za realizaciju, kazuju iz MO Poluotok.

Od 25 prijavljenih projekata, MO Poluotok je prijavio njih 11 među kojima su i dugo iščekivani projekti: obnova parka Kapetanski, uređenje javnih površina poput “Zelenog trga” koje su zapuštene još od 50-ih godina prošlog stoljeća, obnova zapuštenih fasada, uređenje parternog dijela rive, dječja igrališta za svako dvorište, biciklističke staze…

Na tribini će, uz ostale, sudjelovati gradonačelnik Branko Dukić i predstavnici nekoliko gradskih odjela, pa je ovo jedinstvena prilika, kažu mještani srca grada, da ih upoznate sa svakodnevnim problemima života i rada na području Poluotoka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...