Platite igrače pa će i igrati! Helbich poručio navijačima: “Ne mogu ja tu ništa!”

Šesti poraz u nizu doživjeli su jučer košarkaši Zadra ( četiri u PH, dva u ABA ligi) bolja od njih bila je poluamaterska momčad Gorice koja je u rosteru imala svega osam igrača.

Postavlja se pitanje, zašto Zadar igra tako slabašno, beskrvno, je li problem u kašnjenju plaća igračima, koji još nisu dobili niti plaću za ožujak, a kamoli za travanj koja za koji dan dolazi na naplatu.

Teško je momcima igrati kad nisu plaćeni, isto tako je i radniku, primjerice konobaru, vozaču ili radniku na stroju, svima njima je nemoguće kvalitetno ispunjavati radne zadatke, ako nisu dobili nagradu za svoj mukotrpan rad.

Dakle, koliko para, toliko muzike! Platite igrače, pa će i igrati, to je poruka upravi KK Zadar!

Već u utorak, Zadar će u četvrtfinalu PH igrati protiv šestoplasiranog Zaboka, prva utakmica je u dvorani Krešimir Ćosić, igra se na dvije pobjede, eventualna majstorica igrala bi se opet u Zadru. Netko bi možda rekao kako će Zadar sto posto, i to s lakoćom pobijediti Zabok, ali ne, u ovakvoj situaciji ne, ništa nije sigurno, nije za vjerovati niti sportskim kladionicama, prema kojima će Zadar sigurno biti apsolutni favorit, oni hrabriji kockari iskušat će sreću i staviti na Zabok, tko zna.

Trener Zadra Srđan Helbich dugo se nakon poraza zadržao u svlačionici u razgovoru sa svojim igračima, na press konferenciju stigao je nekako prazan i smrknuta lica, nije bio od nekih velikih riječi.

Kako objasniti poraz onim najzagriženijim gledateljima, a bilo ih je brat bratu ne više od 250, iako se službeno pumpa brojka uistinu bez potrebe, kako ih je bilo 400, što je smiješno.

A ulaznice su čak i dijeljene putem zadarskih radio postaja, niti to ne pomaže previše.

Dugo će još proći vremena da dvorana Krešimir Ćosić bude puna, dugo.

Dakle, tim istinskim malobrojnim košarkaškim fanaticima, koji su uglavnom na svakoj utakmici, i koji su razočarani otišli kućama, u kišnu večer, Srđan Helbich je na naše pitanje kako im objasniti još jedan poraz u nizu, i što im poručiti, samo slegnuo ramenima i rekao :

Ne mogu ja tu ništa!

Možda i ne može, ali tko može, kako ispraviti zadarski košarkaški brod, koji se opasno nagnuo na jednu stranu, i koji tone?

Kako motivirati košarkaške Zadra da pokušaju dobiti Zabok, i onda tko zna, možda u nekom ludom zanosu u polufinalu budu pravi, a na kraju, možda im na računima ipak sjedne plaća, jer ako legnu pare, bit će i drugačija muzika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...