POTVRĐENO Mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu je Matej Periš. Poznat i uzrok smrti

Mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu je Matej Periš. Kako piše Telegraf, DNK analiza je dokazala da se radi o nestalom Splićaninu. Uzrok smrti je utapanje, pokazala je obdukcija, prenosi Index.

Njegovo tijelo izvukli su mornari jučer ujutro oko 9:30 sati. Tijelo je pronađeno na mjestu koje se zove Ada Huja, a koje se nalazi nizvodno od Velikog ratnog ostrva, otoka na ušću Save u Dunav koje je više puta bilo temeljito pretraživano. DNK analiza je rađena po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu.

Tijelo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

“Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavlja malo dalje. Vjetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je provjerio na internetu i vidio da je isto odjeven kao Matej Periš. Imao je jednu bijelu tenisicu i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut tijelom prema dolje”, rekao je Zelenović.

Matejev otac Nenad Periš u više je navrata tijekom jučerašnjeg dana dao do znanja kako je mrtvi mlađi muškarac najvjerojatnije njegov sin.

“Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška”, kazao je za HRT Nenad Periš nakon što ga je srpski MUP izvijestio da je u Dunavu nađeno tijelo muškarca čija odjeća odgovara opisu odjeće u koju je bio odjeven njegov sin Matej koji je nestao u Beogradu 30. prosinca 2021.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...