Radeta: “Na kraju bi građani Zadra mogli platiti 100 milijuna kuna za dovršetak radova na Puntamici”

Da on nije mađioničar i da nije mogao znati da će tvrtka koja izvodi radove na Puntamici u sklopu projekta aglomeracije zapasti u probleme, gradonačelnikovo je opravdanje na vapaj stanara koji se guše u oblacima prašine, ali i ostalih stanovnika Zadra koji se moraju boriti s nesnosnim gužvama zbog posebne regulacije prometa uslijed (ne)rada kojem svjedočimo već predugo vremena.

O potencijalnom uništavanju automobila u vožnji razrovanom cestom, ne treba posebno govoriti. Nije sramotno imati ni loše amortizere, ali je sramotno da će nam za dovršetak ulice Matije Gupca trebati više negoli je Kinezima trebalo za podizanje Pelješkog mosta.

Projekt stoljeća na kraju će biti projekt od 100 godina

Daniel Radeta koji je na sjednici skrenuo pozornost na ovu problematiku, pribojava se još nepovoljnijeg scenarija. A taj je da će troškove dovršetka projekta iz svog džepa platiti -građani!

Zanimljivo je kako HDZ baš uvijek odabere najgoreg izvođača. Samo dva dana nakon što su dobili posao, tvrtka je otišla u stečaj. Ova cesta se radi već godinu i pol dana, a što je najgore, dovršetak se ni ne nazire. Najvjerojatnije će na kraju najveći dio računa snositi građani. Naime, pitanje je hoće li izvođač izvršiti radove do kraja, onako kako je definirano ugovorom. Ukoliko ne uspiju, i on se raskine, sve će otići na trošak gradskog proračuna, a tu nije riječ o malom novcu. Svota se vrti oko 100 milijuna kuna. Nazivali su ga projektom stoljeća, a na kraju će biti projekt od 100 godina, kaže nam Radeta.

U sezonu s radovima 

Kao predsjednika Udruge iznajmljivača privatnog smještaja u Zadru, upitali smo ga kakve će reperkusije trenutačno stanje na terenu ostaviti na turizam? Glasno smo jadikovali zbog dvije godine korona restrikcija, zazivali svakog gosta i sada ih dočekujemo u prašini i neredu.

Najgore je što se kod nas sve događaj stihijski, bez strategije. Umjesto da smo zimi u radovima, a ljeti prohodni, mi sve radimo obrnuto. Odnosno, niti ne radimo kako se čini. Tri, četiri radnika stoje na gradilištu do podne, kasnije nema nikoga. Gradska vlast nema osjećaj za ljude koji žive od iznajmljivanja, ali ni za biser turizma – kompleks Falkensteiner pred čijim je ulazom u kamp glavnina radova. Neminovno ćemo ući u sezonu s radovima. Ovo više nema ni smisla komentirati, vjerujem da ljudi neće olako oprostiti ovakve stvari, zaključuje Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...