Raskinuta suradnja s Anzulovićem; Žilavec zamjera novinarima što pišu o izostanku plaća, Ridl negativan niz pripisuje odsustvu trenera i posjetu policije

Čelni ljudi KK Zadra organizirali su konferenciju za medije, jer su, kako kažu “osjetili potrebu da izađu pred javnost s temom rezultata u posljednjih šest utakmica”.

Sportski direktor Zvonimir Ridl smatra kako je nekoliko faktora utjecalo na negativan niz. Odsustvo trenera Vladimira Anzulovića koji zbog komplikacija uzorkovanih koronavirusom već dugo nije držao trenersku palicu i prenosio sportske i vještine motiviranja svojim igračima, jedan je od njih. Tu je i policijsko češljanje nakon niza optužbi na račun direktora KK Zadra Željka Žilavca od strane Enia Meštrovića i Ante Rubeše, koje, drži Ridl, demoralizira ekipu.

Naša je dužnost i obaveza nakon niza negativnih rezultata, odnosno šest poraza, medijima i navijačima nešto pokušati objasniti. Ono što sam zatekao kada sam prije mjesec i pol dana stigao u klub situacija je u kojoj smo bez trenera prve ekipe. Izuzetno nezgodno i teško, to nikada nisam vidio. Bez Anzulovića, siguran sam, ne bismo ni ostali u ABA Ligi. Čekali smo ga koliko smo ga mogli, no nažalost, sada je to već ogroman problem za naše momke. Ostali smo na pomoćnim trenerima kojima izražavam divljenje, rade po 14, 15 sati dnevno, ne vide ni svoje obitelji. Bila je u klubu i policija, sve to ostavlja traga na igrače. Zadnjih šest utakmica išli smo na uvjetno rečeno spuštanje forme. Imali smo dvije koje nam nisu značile, osigurali smo ostanak u ABA Ligi, htjeli smo dati prostora mladima. Poslije toga su nam se dogodile i neke ozljede, znate da smo do kraja sezone bez važnog igrača Domagoja Vukovića. Jedna je bila bez Marčinkovića i Cartera… Mi smo od iskusnijih igrača ostali na dvojici i to je također problem za ovu ekipu. Međutim, igrači stvarno izvanredno treniraju poslije svega… Shvatili su ozbiljnost situacije i vrhunski rade u ovim uvjetima. Vjerujem da ćemo doći do finala, pohrvati se i ponoviti uspjeh iz prošle godine, kazao je Ridl i zahvalio se onim navijačima koji još uvijek posjećuju utakmice.

Željko Žilavec osvrnuo se na financijsku situaciju. Zamjerio je pojedinim novinarima napise o izostanku plaća. Tvrdi, takva sudbina pogađa i druge klubove.

Radimo na tome da se situacija sanira što prije, optimist sam. Vjerujem da bismo u daljnju završnicu mogli ući u puno boljem raspoloženju. Dug s današnjim danom iznosi dvije rate, ali kažem, to se kod nas shvaća toliko negativno, ja imam informacije da u HT Premijer ima kašnjenja i s tri rate, ali nitko nikog ne proziva, nitko o tome ne piše, kod nas se sve stavlja na giljotinu, smatra Žilavec.

Objavio je i kako je Košarkaški klub Zadar raskinuo suradnju s Vladimirom Anzulovićem.

Srđan Helbich je prvi trener. Zbog Anzulovićevih zdravstvenih razloga morali smo to privesti kraju i dogovorili se da više ne može sjediti na klupi, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...