Rođeni Zadranin David Čemeljić s još dvoje kolega zaslužan za izgled nove kovanice od jednog eura

Savjet Hrvatske narodne banke na jučerašnjoj je sjednici donio, na prijedlog Komisije za novac, Odluku o konačnom odabiru najuspješnijega likovnog rješenja nacionalne strane Republike Hrvatske na optjecajnom kovanom novcu od 1 eura s motivom životinje kune sa šahovnicom u pozadini.

Time je završen Otvoreni natječaj za izbor likovnog rješenja nacionalne strane Republike Hrvatske na optjecajnom kovanom novcu od 1 eura s motivom životinje kune sa šahovnicom u pozadini koji je Hrvatska narodna banka objavila 14. veljače 2022.

Autori izabranoga najuspješnijeg likovnog rješenja nacionalne strane Republike Hrvatske na optjecajnom kovanom novcu od 1 eura za motiv životinje kune sa šahovnicom u pozadini za naličje eurokovanice od 1 eura jesu Jagor Šunde, David Čemeljić i Fran Zekan.

Pritom je Jagor Šunde autor idejnog rješenja u sklopu najuspješnijega likovnog rješenja, a David Čemeljić i Fran Zekan koautori su izvedbenog rješenja u sklopu najuspješnijega likovnog rješenja, javljan HNB.

David Čemeljić rođen je 2001. u Zadru. Srednju školu i studij elektrotehnike i računarstva završava u Zagrebu.

U osnovnoj školi počinje se baviti robotikom i sudjeluje na brojnim natjecanjima. Od srednje škole u slobodno vrijeme izrađuje i razvija individualne projekte s naglaskom na razvoj videoigara i
3D modeliranje.

Autori su nagrađeni sa 70.000 kuna za idejno rješenje i 30.000 kuna za izvedbeno rješenje.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...