Škola dobila ček na 73.292 kune za opremanje pokretnog kuharskog praktikuma

Direktor TZ grada Zadra uručio vrijedne donacije prikupljene na Tuna, Sushi & Wine Festivalu

Direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka u utorak je predao čekove s donacijskim sredstvima koja su prikupljena na ovogodišnjem 6. Tuna, Sushi & Wine Festivalu.

Kao što je poznato, ovogodišnji TSW Festival održao se od 16. do 21. svibnja na Trgu Petra Zoranića. U prezentaciji i pripremi jela na temu plave i bijele ribe sudjelovali su mnogi poznati zadarski kuhari, restorani i hoteli, a riblji obroci i pića su se mogla dobiti uz bonove od 25 kuna za hranu i 10 kn za piće. Sva prikupljena sredstva namijenjena su u humanitarne svrhe.

Od ukupno prikupljene 104.692,00 kune, 73.292,00 kune uplaćene su na račun Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar. Direktor Paleka je, simbolično, ček s tim iznosom u utorak uručio učenicima strukovnih zanimanja i profesorima te škole na čelu s ravnateljicom Dianom Radić Škara. Malo je reći da su učenici i profesori ove zadarske srednje škole zaslužili ovu donaciju: bili su kontinuirani i najvredniji dio Festivala, pomagali su poznatim kuharima, sami pripremali sushi i pekli ribu na gradelama, miješali koktele… Preko tri stotine učenika sudjelovalo je u manifestaciji koja je bila i dio njihove praktične nastave.

Ravnateljica Radić Škara objasnila je kako će ova sredstva biti namijenjena za opremanje pokretnog kuharskog praktikuma čija je vrijednost oko 270.000,00 kuna, a koji će se u većem dijelu financirati sredstvima iz proračuna Zadarske županije.

Direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka iskoristio je ovu priliku kako bi pozvao učenike osnovnih škola da se pri izboru zanimanja u nastavku školovanja odluče baš za strukovna zanimanja u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi, jer je nedostatak kvalitetno školovanog kadra, kuhara i konobara, trenutno gorući problem hrvatskog turizma.

Drugi ček u iznosu od 31.400,00 kuna direktor Paleka uručio je Odjelu onkologije, odnosno voditeljici Odjela onkologije i nuklearne medicine Opće bolnice Zadar, dr. Vesni Telesmanić Dobrić i pomoćniku ravnatelja za kvalitetu te Bolnice, neurologu dr. Anti Toliću. Dr. Telesmanić Dobrić bila je iznenađena visinom donacije Odjelu kojeg vodi te je kazala kako će sredstva biti uložena u opremu Odjela. Ova je donacija realizirana u partnerstvu s Ligom za borbu protiv raka Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...