Srđan Helbich pred polufinale sa Splitom: “Imamo šanse ako budemo spremni potući se s njima!”

Slijede utakmice istine za košarkaše Zadra, sutra u 18 sati u maloj dvorani Gripe, igraju protiv Splita prvu utakmicu polufinala play-offa PH. Igra se na dvije pobjede, a uzvratna utakmica na rasporedu je u ponedjeljak 23. svibnja u 20.30 sati u dvorani Krešimir Ćosić.

Trener Zadra Srđan Helbich smatra kako će prva utakmica polufinala biti važna, tko je dobije imat će i psihološku prednost, put Splita kreću sutra u poslijepodnevnim satima.

Srđane, igrali ste sa Splitom dosta ove sezone, što bi moglo odlučiti?

Uvijek su to neizvjesne utakmice, mišljenja sam kako će presuditi, kao i u ranijim susretima, onaj tko će više odgovori energetski, kao i fizički, ako budemo spremni potući se s njima, doći ćemo u priliku pobijediti.

Split ima prednost domaćeg terena, znači li to što?

Mi smo ih dobili u Splitu tri puta, oni nas u Zadru, prednost domaćeg parketa ne mora ništa značiti. Više mislim da će ključno biti tko bude spremniji na tu tuču, jer vjerujem kako će Split tako i igrati, odgovorimo li dobro, šanse za pobjedu će nam rasti.

Očekujete li možda nešto drugačiji Split nego u dosadašnjim utakmicama?

Vjerujem kako su oni pripremali neke nove stvari, ali i moja momčad ima neke nove adute, ali kažem, presudit će ta energija i fizička nadmoć.

Spominjete energiju, imaju li je vaši igrači?

Dobro je, dižemo se i zadovoljan sam. Najvažnije je da smo svi zdravi.

Prva utakmica mogla bi biti ključna, tko je dobije ima psihološku prednost za dalje?

Tako je, ta prva je od velike važnosti, onome tko dobije sutra bit će svakako lakše dalje u polufinalnoj seriji. ali i ako se izgubi nije ništa gotovo.

Nikad se ne zna, možda u Split dođu i navijači Zadra?

Bilo bi lijepo da imamo podršku od naših navijača, baš bi bilo lijepo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...