Sukošanskom župniku Kelavi zabrana propovijedanja; Zadarska nadbiskupija: “Treba otići na liječenje!”

Zadarska nadbiskupija obratila se javnosti putem priopćenja nastavno na novi incident vezan uz svećenika Domagoja Kelavu iz Sukošana.

Objašnjavaju kako su ga već nakon prvog nasrtaja na časnu sestru zatražili da odstupi iz župničke službe i ode na liječenje.

Nakon najnovijeg napada na 43-godišnju ženu koju je počeo gušiti, izdana mu je zabrana vršenja svih čina vlasti upravljanja, propovijedanja i dijeljenja svetih sakramenata.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Zadarska nadbiskupija upoznata je s najnovijim događajem koji se, nažalost, zbio u ponedjeljak, 16. svibnja u župi Sukošan, gdje je don Domagoj Kelava sudjelovao u javnoj svađi i fizički napao mlađu žensku osobu.

Spomenutom svećeniku je nakon fizičkog napada na časnu sestru (26. travnja) oduzeta župnička služba, a po izlasku iz zatvora naloženo mu je da u najkraćem roku pripravi administrativnu primopredaju župe i pođe na liječenje.

Zadarska nadbiskupija izražava duboko žaljenje i ispriku prema žrtvi fizičkog napada kao i prema župljanima župe Sukošan.

Ujedno molimo oproštenje od same žrtve kao i od svih koji su ovim opetovanim sramotnim činom sablažnjeni i potreseni.

U duhu crkvenih propisa, don Domagoju je izdana zabrana vršenja svih čina vlasti upravljanja, propovijedanja i dijeljenja svetih sakramenata. Ponovljena mu je odredba da traži stručnu pomoć za liječenje.

Očekivano je ogorčenje javnosti na ovakav događaj koji predstavlja čin za svaku osudu, posebice što se radi o svećeniku koji ima biti uzor i primjer dobrog ponašanja.

Dok izričemo žaljenje i ispriku žrtvama nasilja, ovakve oblike postupanja najoštrije osuđujemo na svim razinama u javnom životu, institucionalnom, obiteljskom i uopće društvenom”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...