Traže se ‘bobiji’, plaća je 4 tisuće kuna, jedan od uvjeta je da su uzorni u učenju i ponašanju

Od strane Grada Zadra, Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove za 2022. godinu, izdvojena su novčana sredstva za 20 pripadnika Prometne jedinice mladeži.

Uvjet za prijem u Prometnu jedinicu mladeži je da kandidat ima prebivalište na području Grada Zadra (Crno, Kožino, Petrčane, te otoci koji administrativno pripadaju Gradu Zadru), a ukoliko ostane slobodnih mjesta ista se mogu popuniti i kandidatima koji nemaju prebivalište na području Grada Zadra.

Zamolbe će se zaprimati  do 10. lipnja 2022. godine, a potrebno ih je osobno dostaviti na propusni ured Policijske uprave Zadarske, Ulica bana Josipa Jelačića br.30 u Zadru

Pripadnici prometne jedinice mladeži moraju ispunjavati slijedeće uvijete propisane prema Pravilniku (NN 148/08) o programu i načinu osposobljavanja i djelovanja te odori i oznakama prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica:

  • mora imati navršenih 16 godina života ili više
  • primjeren u učenju, ponašanju i radu
  • mora imati zdravstvenu sposobnost koju dokazuje potvrdom liječnika obiteljske/opće medicine.
  • prednost imaju kandidati koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije, te pripadnici koji su prošli obuku

Pripadnicima prometnih jedinica mladeži, kada obavljaju poslove tih jedinica, pripada naknada u visini koju odredi nadležno tijelo jedinice lokalne samouprave (4.000,00 kuna).

Program osposobljavanja pripadnika prometnih jedinica obuhvaća:

1. prometno-preventivni odgoj sudionika u prometu
2. pravila prometa
3. prometne znakove
4. upravljanje prometom i pružanje pomoći sudionicima u prometu

Obrazac za prijem u Prometnu jedinicu mladeži možete preuzeti kod policijskog službenika na propusnom uredu Policijske uprave zadarske ili preuzeti ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...