Trudnica s astmom: “Ne možemo otvoriti prozore, gušimo se i u zatvorenom, prašina nam je na terasi, odjeći…”

Da prašina koju već gotovo pola godine podižu automobili zbog stagnacije radova u ulici Antuna Gustava Matoša u srcu turističkog kvarta nije samo banalan komunalni problem, dokazuje priča naše sugovornice Marine koja sa sedmeročlanom obitelji živi u stambenom objektu iznad Konzuma na Puntamici.

U sedmom je mjesecu trudnoće, uz to je astmatičar na kroničnoj terapiji. Nemoguće joj je prozračiti stan.

Obzirom da prometnica nije zatvorena, a umjesto asfalta je već mjesecima nabačena zemlja, konstantno smo u oblaku prašine. Prozore ne možemo otvoriti niti da bi prozračili stan, a na drugoj strani je izlaz u portun i nemamo mogućnost provjetravanja. Ne izlazimo na svoj balkon jer je prekriven zemljom. Sada, s porastom temperatura, postaje sve nepodnošljivije. Doslovno se gušimo i u zatvorenom stanu. Do sada smo nastojali biti strpljivi, ali već duže vremena narušava se kvaliteta našeg života. Razumijem da se radovi trebaju završiti, iako je ovo izvan svakog razumnog roka. Postoje neki principi kojih se treba držati za vrijeme rada. Kada se već nasula zemlja, treba je i polijevati da se ne diže toliki oblak prašine i ne pada po našim terasama, odjeći i ne ulazi nam u stanove, kaže Marina koja se pismenim putem obratila Upravi za graditeljstvo i infrastrukturu Grada Zadra.

Prije mjesec dana kontaktirala ih je telefonski, ali nije dobila povratnu informaciju.

Nakon medijskih pritisaka i sve izraženijeg nezadovoljstva javnosti zbog stanja na Puntamici, a nije zanemariva ni činjenica da su značajnije skupine gostiju već stigle na odmor u obližnje hotele i apartmane, našoj sugovornici obratio se Grgo Peronja.

Radovi koji uključuju nosivi sloj asfalta, na navedenoj dionici od mora do ulice Vladana Desnice trebaju biti dovršeni do 15. svibnja. Danas započinju radovi na izmjeni rubnjaka i pripremi za asfalt. Molimo za strpljenje još iduća dva tjedna, stoji u potpisanom obećanju direktora Odvodnje.

Na terenu je trenutno ekipa zadarskog Vodovoda, a dolazak radnika tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG. koja je dobila posao na aglomeraciji, zakazan je za četvrtak i petak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...