Cestitka_Uskrs

U dio zemlje stiže jako grmljavinsko nevrijeme: Izdan narančasti alarm, HT poslao SMS upozorenja korisnicima

U Hrvatskoj je danas pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji, no kasno poslijepodne i navečer nas mjestimice očekuju pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u središnjim i istočnim predjelima gdje je lokalno moguće i nevrijeme.

Javlja to Državni hidrometeorološki zavod.

Slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar popodne u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 32, a na Jadranu 26 i 29 °C.

U zagrebačkoj i osječkoj regiji moguća su jača grmljavinska nevremena te DHMZ građane upozorava da budu spremni na potencijalnu štetu koju takva nevremena donose te da se zaštite od munja. Napominju da su moguća oštećenja na imovini te na drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Također su mogući  prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Regije su na karti označene narančastom bojom što upućuje na opasno vrijeme, a karlovačka i gospićka označene su žutom bojom što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

“Očekuje se grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje preporučamo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice – stoji u SMS-u koji je Hrvatski telekom poslao svojim korisnicima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...