U Zadar dolazi Diletta Leotta, po mnogima najljepša sportska novinarka na svijetu

Inspirativna predavanja, edukativni paneli i sjajna atmosfera obilježit će prvo izdanje Sunset Sports Media Festivala na kojima će pozvane gošće Giulia Diletta Leotta, Debola Adebanjo, Ughetta Ercolano, Alexa Vojvodic, Mirna Zidarić, Ivona Hemen, Zdenka Zrilić i Amanda Guerra još jednom dokazati kako svojim znanjem  mogu ravnopravno stajati “rame uz rame” svojim muškim kolegama, sportskim stručnjacima.

Ughetta Ercolano,  potpredsjednica Content Southern Europe DAZN-a, globalne pretplatničke usluge za streaming videozapise sa sportskom pretplatom, koji od prošle godine po prvi put u povijesti prenosi sve utakmice Serie A, održat će predavanje na temu „Future of Serie A”.

Kako se jedna od najprestižnijih svjetskih nogometnih organizacija uspjela izvući neokrznuta iz svojih najmračnijih trenutaka, i kako planiraju razvijati svoj daljnji rast u godinama koje dolaze, uz Ughettu, ispričat će nam i Giulia Diletta Leotta, sportska novinarka koja od 2018. godine upravo za DAZN komentira prijenose Serie A, a ranije je prezentirala utakmice Serie B na talijanskom Sky Sportu uz Gianlucu Di Marzia i Lucu Marchegianija. Svojom posvećenošću reporterskom životu, koji je usko vezan za njenu drugu ljubav – sport, Diletta inspirira mnoge žene, ali i ljude u svojoj okolini, pa je često možemo vidjeti kako profesionalno, ali i vatreno izvještava s nogometnog terena. A kako  je to biti uspješna žena u sportskom ekosustavu i koje su to prepreke koje se moraju savladati na putu do vrha doznat ćemo na predavanju  “Women in sports“.

Mirna Zidarić, poznata sportska novinarka i urednica na HRT-u, u Sportskom programu HTV-a radi od 1994., a od 2002. uređuje i vodi sportske vijesti u Dnevniku HTV-a. Izvještavala je s Olimpijskih igara u Ateni, Pekingu i Londonu, uređivala i vodila studijske emisije o Olimpijskim igrama u Torinu i Vancouveru, svjetska i europska košarkaška prvenstva, i gotovo da nema važnijeg sportskog događaja, a da nije bio popraćen od strane najpoznatije hrvatske sportske novinarke. Mirna će se svojim kolegicama pridružiti i svoje bogato profesionalno iskustvo podijeliti s prisutnima na predavanju “Women in sports”, kao i Amanda Guerra američka novinarka nagrađena Emmyjem koja je rođena i odrasla u Richardsonu u Teksasu, a trenutno radi kao in-game host za vikend seriju Texas Rangers Baseball Cluba i Zdenka Zrilić vlasnica tvrtke Sport Event, organizatora  Zadar Dogus Basketball Tournamenta, jednog od najjačih i najatraktivnijih turnira u Europi također će prepričati svoja profesionalna i osobna iskustva na temu zastupljenosti žena u sportu.

Na navedenom predavanju  “Women in sports“ sudjelovat će i  Debola Adebanjo, novinarka s desetogodišnjim iskustvom na više medijskih platformi.  Trenutno radi za BBC gdje pokriva sport u Africi, a na svjetlo dana iznosi zanimljive priče poznatih sportaša, od kojih su neke tijekom godina bile priznate za međunarodne sportske nagrade.  Debolah će svoja znanja I iskustva podijeliti i na predavanjima “Politics in Sport – It’s Complicated” i “Started From the Bottom, Now We’re Here”.

Sama Debola, uoči sudjelovanja na SSMF-u rekla nam je: “ Prikladno je da zemlja prepuna sportskih talenata i puno povijesti bude dom jednog od najvećih festivala sportskih medija na svijetu. Veselim se što ću biti u društvu briljantnih profesionalaca iz cijelog svijeta i voditi sjajne razgovore o ovom našem sportskom svijetu koji se neprestano razvija.”

Deboli će se na predavanju “ Started From the Bottom, Now We’re Here” pridružiti  Ivona Hemen, hrvatska sportska novinarka i voditeljica na RTL televiziji. Ivonu gledatelji emisije RTL Sport, osim kao reporterku, mogu gledati i u voditeljskoj ulozi, ali i kao voditeljicu Podcast Inkubatora, na kojem strastveno razgovara o aktualnim sportskim temama.

Alexa Vojvodić, iskusna marketinška stručnjakinja  sa strašću za pričanjem priča i rješavanjem problema potrošača  trenutno zaposlena u Nikeu, odrasla je u New Yorku, a roditelji, inače hrvatskog porijekla usadili su joj strast prema sportu koje će nam približiti na predavanju “Marketing in sports”.

“Zadar ima posebno mjesto u mom srcu, jer je to rodni grad oba moja roditelja. Uzbuđena sam i počašćena prisustvovati  na Sunset Sports Media Festivalu i iz prve ruke vidjeti kako sportska kultura u Hrvatskoj raste i razvija se!” rekla nam je Alexa.

Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme, saznajte najnovije trendove na temu sportske i medijske industrije, poslušajte vrhunske predavače i goste, zanimljive panel-diskusije i uživajte u najljepšem zalasku sunca na svijetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...