Uskoro stiže Motorolin smartphone s kamerom rezolucije 200 MP

Motorola priprema novi model pametnog telefona na kojem će glavni naglasak staviti na kameru. Ova je kompanija na kineskoj društvenoj mreži Weibo tako objavila teaser kako pripremaju prvi telefon na svijetu koji će imati kameru rezolucije čak 200MP. Previše dodatnih službenih detalja o njemu nema, osim da će ga Motorola predstaviti tijekom srpnja, no zato su glasine koje su se već pojavljivale tijekom proteklih mjeseci otkrile većinu opciju.

Kodno ime ovog uređaja je Frontier te bi trebao imati ekran dijagonale 6,67 inča frekvencije osvježavanje 144Hz, a pokretat će ga Snapdragon 8 Plus Gen 1. Kapacitet baterije iznosit će 4500 mAh te će podržavati 50W bežično punjenje i čak 125W punjenje putem kabela, što garantira da će se baterija telefona moći napuniti jako brzo.

Navedene opcije jasno pokazuju kako će ovo biti flagship uređaj koji će konkurirati najjačim telefonima na tržištu, no jasno je kako će najveća očekivanja ipak biti od kamera. Glavna kamera, dakle, imat će rezoluciju od 200 MP (riječ je o Samsungovom senzoru Isocell HP1), dok će se pored nje nalaziti 50MP ultraširoka kamera te 12MP telefoto senzor. S prednje strane nalazit će se kamera rezolucije 60 MP.

Osim ovog uređaja, Motorola je na Weibu objavila informacije o još jednom smartphoneu koji pripremaju. Riječ je o novom modelu savitljivog Razra koji će imati isti procesor kao i Frontier, no imat će slabije kamere. Njegovo predstavljanje očekujemo kasnije ove godine, prenosi Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...