Cestitka_Uskrs

Uvrijeđeni HDZ-ovci napustili sjednicu, Milin: “Ni da tri litre Vlahovca popijem ne bih ovo izgovorio”

Gradonačelnik je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća podnio izvješće o radu u prošloj godini i pohvalio se kako financijskom stabilnosti, tako i nekim kapitalnim projektima poput rekonstrukcije Tuđmanove, Providrove, Aglomeracije…

Brojni su mu vijećnici replicirali, dok ga je glasno pohvalio Bruno Milin kazavši kako se još čekaju ulagači za prostor nekadašnjeg HAK-a na Relji.

HDZ-ovo hvalisanje kako učinjenim, tako i budućim investicijskim planovima, načeo je bolnu temu kod oporbenjaka.

Odbačeni amandmani s jedne strane i provedba projekata koje svojata Dukićeva garnitura, s druge, nagnali su vijećnika Enia Meštovića da izađe za govornicu.

Kažeš, Bruno, da će nakon svega, ako budu novi izbori, na jednoj strani ostati dojmovi, na drugoj projekti. HDZ ima izvršnu vlast, on predlaže projekte, a mi smo predložili amandmane koje smo izglasali, a nisu koji nisu provedeni, iako su potpisani od gradonačelnika kao zakonski pravni akt. Na koji način ćemo mi stati iza svojih projekata koje ne želite izvršavati? Kako mislite da i dalje radimo u ovoj vijećnici na način da je sve vaše Bogom dano, a sve naše destruktivno? U slučaju da i dalje budete inzistirali na provedbi samo vaših projekata, a skidanju naših amandmana, nećete dobiti od nas nikakvu povratnu informaciju ni za najjednostavnije projekte za koje treba dignuti ruku, poručio je Meštović.

Javio se Milin koji je brzo prekinuo govor i našao se uvrijeđenim.

Nije gradonačelnik svojevoljno, iz nekog svog hira odbio vaše amandmane. On najprije nije takav čovjek. Kada ste iznosili amandmane postojala je jedna novčana masa raspoređena po resorima, nakon toga ste vi uložili vaše amandmane, sve okej, ali bez da se predložio izbor odakle će se uzeti ti novci. Nego, iz postojeće mače čerupaj, pa koga očerupaš, očerupaš. Pa je onda očerupana i Liburnija, govorio je Milin dok je vijećnicom odjeknulo glasno “LAŽEŠ”.

Antu Rubešu su opomenuli zbog upadica, a on je kroz viku uzvratio da ne može sjediti i slušati kako netko laže. Nastalo je komešanje.

Ovo su uvrede, ja ovo ne mogu izgovoriti vijećniku ni da popijem tri litre Vlahovca, dodao je Milin.

Uključio se predsjednik Gradskog vijeća.

Došlo je do višestrukog kršenja poslovnika i u ovakvim okolnostima je nemoguće raditi, poručio je.

Vijećnici HDZ-a napustili su sjednicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...