Uživajte u sunčanom danu, za vikend stiže promjena vremena

Primjetno je više sunca nego u danima vikenda, a iako promjenjivo, tako će uglavnom ostati sve do petka. Naime, prolazno je ojačao greben anticiklone sa zapada kontinenta, no još će biti nešto vlage u višim slojevima atmosfere pa nije sasvim stabilno.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne pretežno, ponegdje i potpuno vedro. Malo više oblaka može lokalno biti tek oko dalmatinskih otoka, kao i samo kratkotrajne magle po nizinama i kotlinama unutrašnjosti, najizglednije uz rijeke i jezera. Bit će mirno, ali ujutro i podjednako svježe kao i jučer.

U Dalmaciji pretežno ili djelomice sunčano. Naime, bit će lokalno jačeg razvoja oblaka, ali uglavnom u zaobalju, gdje većinom uz granicu sa BiH može pasti i kakav pljusak praćen grmljavinom. Vjetar slab s mora, a ostaje ugodno toplo uz oko 22 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu sve više oblaka donosi južina, od petka i sve češću kišu i pljuskove, osobito na sjevernom i srednjem dijelu. Od subote postupno barem djelomično razvedravanje uz umjerenu, ponegdje jaku buru koja će se proširiti duž cijele obale i najaviti sunčaniji i nešto stabilniji početak idućeg tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...