VIDEO Predstavljen promotivni film TZ grada Zadra, Paleka: “Sreća što u gradu imamo ljude poput Igora koji rade svjetske stvari”

U II Palače – Polivalentnoj dvorani Providurove palače, danas je predstavljen novi promotivni film Turističke zajednice grada Zadra „Meet. Feel. Explore. Zadar“.

Film koji je ovih dana izazvao medijsku pozornost zbog fascinantnih kadrova koji su objavljeni na društvenim mrežama predstavili su direktor TZ Zadar Mario Paleka, autor i redatelj filma Igor Goić te dvoje zadarskih glumaca koji su tumačili glavne uloge – Nevena Dujmović Prižmić i Dejan Marcikić.

Riječ je o nastavku aktivnosti snimanja promotivnih videozapisa koje turistička zajednica provodi dugi niz godina. Nakon posljednjeg filma kojega je Igor napravio 2014. godine, ukazala se potreba za predstavljanjem novih sadržaja na jedan moderan i zanimljiv način. Naša je sreća što u gradu imamo ljude poput Igora koji rade svjetske stvari. Film će se u prvo vrijeme intenzivno prikazivati u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji, za što su već ugovorene i kreirane kampanje, a zajedno sa svojim kraćim varijantama bit će dostupan i našim turističkim subjektima i iznajmljivačima, koji će njime također moći pokazati gostima gdje dolaze, rekao je direktor TZ grada Zadra Mario Paleka.

Desetominutni film pod poznatim motom Meet. Feel. Explore. (Upoznaj. Osjeti. Istraži.) prikazuje muškarca Jacka (Marcikić), koji se u bračnom krevetu pokraj Jill (Dujmović Prižmić) budi ozarena lica zbog sna koji je usnio. U njegovoj viziji je Zadar grad koji je istovremeno star tri tisuće godina i grad koji vrvi životom. Sa svojom partnericom kreće u obilazak poznatih lokacija, restorana, podmorskih lokaliteta, iskače padobranom iz zrakoplova…

Autor filma koketira s nekoliko poznatih filmskih likova, pa je tako Marcikić u jednom trenutku James Bond, u drugom Indiana Jones u potrazi za blagom, u trećem Robert Langdon iz Da Vincijeva koda, koji nastoji riješiti zagonetke zapisane u zadarskim atrakcijam. I domaćoj publici bit će zanimljivo vidjeti na koji je način Goić upotrijebio poznate lokacije u ovom drugačijem kontekstu.

Nisam htio da to bude klasična vinjeta kakve uglavnom snimaju druge turističke zajednice i destinacijske kompanije, već jedan mali film koji ima svoju dinamiku, odnosno priču. Da bismo to napravili na dobar način, prvo je trebalo napisati i usuglasiti scenarij, a onda smo u listopadu prošle i početkom ove godine odradili većinu snimanja. Nama kreativcima je bitno da nam se pruži prilika, a imali smo je u iznimno velikoj mjeri kod Turističke zajednice i baš zato je film takav kakav jest, rekao je Goić.

Zahvalio je svim suradnicima koji su na filmu radili, a posebno vodičkom glazbeniku Tomi Cukrovu, koji je napisao originalni soundtrack.

Film krije različite duhovite situacije i iznenađenja: u škrinji za blago zapravo je tradicionalni Zadarski kolač, a u restoranu šeprtljavog konobara sa škrinjom dočekuju poznati ugostitelj Erik Pavin i gost Hrvoje Dukić. Naravno, sve je to savršen san, koji će postati stvarnost za onoga tko ga doživi.

O iskustvima sa seta govorili su Marcikić i Dujmović Prižmić, koji su rekli da su većinu stvari odradili kroz zafrkanciju, što se i osjeti na konačnom rezultatu.

Igor je napravio izvrstan scenarij, a mi smo ga u hodu malo i mijenjali jer smo bili super ekipa, svatko je dao najviše od sebe, rekao je Marcikić.

Imamo pokazati toliko toga, i grad i otoke i kulturu i povijest, ne može stati sve u 10 minuta, kaže Dujmović Prižmić.

Jedno je sigurno, u kojem god smjeru krenuli, u Zadru uvijek možete pronaći neku avanturu, inspiraciju, tajnu ili drevni spomenik. I svakim korakom u ovom gradu udaljeniji ste od briga svakodnevnog života. Baš ono što vam je potrebno za odmor iz snova, koji ovog puta nećete sanjati!, poručuju ovim filmom iz Turističke zajednice grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...