Više od 40 posto zaposlenika razmišlja o promjeni posla

Čak 70 posto zaposlenika želi fleksibilnost i opciju barem povremenog rada od kuće, 65 posto radnika želi više fizičkog kontakta sa svojim timovima, 76 posto prijavilo je da su doživjeli tzv. burnout na svojim radnim mjestima, a preko 40 posto njih razmišlja o promjeni posla.

Osim toga, visokih 80 posto zaposlenika kaže kako su im kultura kompanije i briga o radnicima važniji od plaće.

Rezultati su to brojnih istraživanja provedenih u 2021. i 2022. godini koje je konzultantska kuća Kearney predstavila danas na HR Business Breakfastu na kojem se okupilo više od 150 HR stručnjaka pod nazivom ′Nove HR strategije otporne na buduće izazove′ u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i BE-terne održanog u hotelu Hilton Garden Inn.

“Ono što je ljudima danas bitno kako bi se negdje zaposlili, a kasnije i ostali, jesu priroda samog posla, odnosno da im bude zanimljivo i uzbudljivo na radnom mjestu; podrška od menadžera i team lidera, odnosno da se imaju kome obratiti; razvoj i edukacija; ravnoteža između poslovnog i privatnog života; plaća i benefiti u kompaniji, te da njihov posao i tvrtka u kojoj rade ima neku svrhu. Danas sve više ljudi na razgovorima za posao pita poslodavce zašto postoje, što će on i zašto će raditi. To je velika novost na tržištu koja poslodavce iznenađuje”, rekao je Marko Derča, partner u Kearneyu, i dodao da ljudima “nije problem puno raditi, ako je radna okolina zdrava i ako smiju sami organizirati svoj radni dan”.

No, upozorio je i kako se želje i zahtjevi na tržištu rada mijenjaju svakih nekoliko mjeseci, a s time su se složili i stručnjaci iz područja ljudskih resursa koji su se danas okupili u zajedničkoj konferenciji AmChama i BE-terne o izazovima i trendovima u svijetu HR-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...