Volite bazgu? A što kažete na sladoled od bazge! Osvježavajući desert za čiju pripremu ne trebate aparat

Sezona branja bazge u punom je jeku i mnogi su se ovih dana bacili na pripremu sirupa.

Ako pak na zalihama imate prošlogodišnji sirup, iskoristite ga za desert koji će ljubiteljima bazge izazvat zazubice.

U pitanju je fini sladoled koji možete pripremati i bez aparata za sladoled, a ako ga pak imate možete si dodatno olakšati pripremu, piše Zadovoljna.

Sastojci

  • 2 žumanjka
  • 40 g šećera u prahu
  • 200 ml mlijeka
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 100 ml sirupa od bazge
  • 2 velike žlice limunova soka

Priprema

  1. Miksajte žumanjke i šećer dok smjesa iz jarkožute ne postane blijeda. Mlijeko ulijte u zdjelu i zagrijte do vrenja na laganoj vatri. Lagano malo po malo ulijevajte mlijeko u žumanjke konstantno miješajući. Zatim vratite na vatru i kuhajte kremu 10 minuta.
  2. Nakon kuhanja prebacite je u novu posudu i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad je krema ohlađena, mikserom istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag i potom u njega dodajte sirup od bazge pomiješan sa sokom od limuna. Lagao promiješajte dok se sirup i šlag ne sjedine u kompaktnu smjesu koju potom ulijte u ohlađenu kremu od žumanjaka i mlijeka.
  3. Ako imate aparat za pripremu sladoleda, u ovom trenutku ulijte u njega pripremljenu smjesu i dalje postupajte po uputama proizvođača aprata.
  4. Ako nemate aparat za pripremu sladoleda, smjesu prebacite u posudu primjerenu za zamrzavanje te je stavite u zamrzivač na 2 sata. Nakon toga izvadite iz zamrzivača, mikserom razradite smjesu pa je opet vratite u zamrzivač i ponovite isti postupak 2-3 puta u istom vremenskom razmaku. Naposljetku ostavite u zamrzivaču preko noći da se sladoled stisne.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...