Vučetić o odluci važnoj za gay populaciju: “Radujem se s djecom i s njihovim posvojiteljima!”

Odluku Visokog upravnog suda Republike Hrvatske da istospolni parovi u Hrvatskoj mogu zajedno pristupiti procjeni za posvojitelje i reakcije oko iste komentirao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, filozof i teolog Marko Vučetić.

Vijest da istospolni parovi u RH smiju posvajati djecu veseli sve one koji djecu ne poimaju kao vlastite, državne ili religijske stvari. Posvojiti djecu ne znači doći u posjed djece, nego skrbiti o dobru djece. Nadam se da će to korporacije dehumanizaranja, baš kao i njihove ispostave, jednom shvatiti. Radujem se s djecom i s njihovim posvojiteljima!, poručuje Vučetić.

Presuda Visokog upravnog suda u više navrata spominje prijašnje presude Europskog suda za ljudska prava koja jamče zaštitu obiteljskog života istospolnim parovima i primjenu Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...