Zadranin Pavle Kalinić, stručnjak za sigurnost: “Ne vidim razlog da Hrvatska ide prema Rusiji s ratnim trubama”

Pavle Kalinić bio je gost Novog dana i komentirao situaciju u Ukrajini.

Istaknuo je da je prvi plan Rusije da se na briznu uzme Kijev propao.

“Dosta vremena su izgubile ruske snage oko Mariupolja. Ja se nadam da će ženevska konvencija biti ispoštovana do kraja što se tiče zarobljenika. Za Moskvu su to bad guys, a za Ukrajinu su ti borci heroji. Oni su dali određenu količinu vremena da se na drugim pozicijama može formirati čvršća obrana”, rekao je.

Kalinić ističe da nam se stalno prikazuje da Rusi imaju ovakve i onakve gubitke, ali da je činjenica da Rusi osvajaju teritorij.

“Po zadnjim informacijama otprilike nekih 140 tisuća kilometara Ukrajine je osvojeno. To je jedan ogroman prostor”, ističe.

Hrvat u ruskom zarobljeništvu
Kaže da ne vidi nikakav razlog da Hrvat u ruskom zarobljeništvu ne bude razmijenjen.

“On je potpisao profesionalni ugovor s ukrajinskom vojskom. Ne vidim nikakvog razloga da se ne bi primjenjivala prema bilo kojem zarobljeniku ženevska konvencija. To će se morati dogovoriti Moskva i Kijev. Hrvatska bi trebala smanjiti svoje ratoborne izjave. Mi se kao mala zemlja moramo držati podalje od tog sukoba. Ne vidim nikakvog razloga da mi s nekim ratnim trubama odavde idemo”, kazao je.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...