Zbog vrećice s bijelim prahom Zekanovića ispitala policija, Gaši koji ga je prvi prijavio: “Ne očekujem nikakve sankcije”

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović potvrdio je da ga je posjetila policija nakon što je prijavljen zbog performansa u Hrvatskom saboru.

Zekanović je, podsjetimo, prošlog tjedna u Sabor donio vrećicu s bijelim prahom.

Zadarski SDP-ovac Erol Gaši, izrazivši sumnju da je riječ o drogi, poslao je e-mail na adresu MUP-a u kojem je, između ostalog, napisao: “kako je u svom govoru direktno ili indirektno spominjao kokain, postoji osnovana sumnja da je zastupnik Zekanović na sjednicu donio vrećicu kokaina. Vjerujem da ćete protiv zastupnika pokrenuti istragu kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog skandaloznog događaja”.

Zekanović je objasnio i kako je prošao susret s policijom.

“Ja sam rekao da je upotrijebljeno brašno. Cijela ta priča je smiješna. Da se policija uopće angažira po takvim pitanjima jer ne znam uopće odakle ikome ideja da se radi o nekoj nedozvoljenoj supstanci. S druge strane, ljudi su bili, pitali i otišli”, kazao je.

Unatoč intervenciji nadzornih tijela, Gaši ne gaji posebnu sadisfakciju.

“Neće tu pomoći nikakvih 200 tisuća kuna, jer uz ovakvo zagađivanje javnog prostora ne vidim niti jednu mladu, obrazovanu osobu koja bi ovdje poželjela ostati. Naravno, osim ovog psihološkog pritiska, ne očekujem nikakve sankcije prema saborskom zastupniku. Ali, očekujem da kad netko drugi dođe za govornicu i poželi izvesti ovakav “performans” dobro razmisli kome se u tom trenutku obraća i koju funkciju u tom trenutku za tom govornicom obnaša”, napisao je Gaši.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...