Zubčić: “Čitamo da je za Dnevnu bolnicu dosad potrošeno 28,7 milijuna kuna, ali kome je to plaćeno?”

Nastavlja se ‘rat’ priopćenjima na relaciji Jure Zubčića, SDP-ova vijećnika i Željka Čuline, ravnatelja Opće bolnice Zadar. Sve je počelo kada je Zubčić u javnost plasirao informaciju da je pri gradnji Dnevne bolnice korištena niža gustoća betona od planirane, kao i da je bolnica bila primorana platiti 70 tisuća kuna zbog nepravilne provedbe javne nabave.

Ravnatelj Čulina u tome ga je demantirao, a Zubčić mu danas uzvraća novim priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

“Zašto je važno da se objave svi dokumenti projekta Dnevne bolnice?

Napokon su nakon naših pisanja u javnost počele izlaziti informacije o projektu “Dnevne bolnice” koje su od početka trebale biti poznate javnosti.

Cijelu ovu priču i vodimo da ukažemo koliko je transparentnost upravljanja javnim novcem važna. Ako ne i najvažnija!

U jučerašnjem odgovoru ravnatelj Čulina navodi kako su obje žalbe tvrtke Lavčević proglašene kao neosnovane. U prilogu dostavljamo rješenje koje demantira ravnatelja.

Otvara se pitanje je li prema ovom rješenju pokrenut upravni spor?

Primjer važnosti transparentnosti je vidljiv i u registru ugovora javne nabave. Naime, u 2019. godini u registru je evidentirano da je Solidi isplaćeno 4.348.055,14 kn. Dok u javnosti čitamo o da je dosad utrošeno 28.701.228,74 kn iz projekta “Dnevne bolnice”, ali ne znamo kome je to plaćeno?

Radi transparentnosti postupka važno je da javnost zna jesu li prema tom ugovoru isplatili svih 28,7 milijuna kuna Solidi, a nisu naveli u registru ugovora? Ili je razlika novca isplaćena kooperantima prema istom ugovoru?

Sad nam je svima jasno zašto je transparentnost važna. S naše strane smo svaki argument, pa i ove danas, potkrijepili dokumentima dok s druge strane se ravnatelj Čulina poziva na anekse koje ne želi dati na uvid.

Netransparentnost vas je dovela do toga da preispitujemo svaki detalj ovog projekta, a javnost ima pravo znati za svaku lipu utrošenog javnog novca”.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...