Županijsko prvenstvo u podvodnom ribolovu; Grgić ulovio 14 raznih riba, Čulina kirnju od gotovo 8 kilograma

U akvatoriju otoka Rivnja i Sestrunja u organizaciji ŠRD Zubatac održalo se Županijsko prvenstvo u podvodnom ribolovu.

Nastupili su ribolovci iz klubova ŠRD „Sipa“ Benkovac, SRD „Harpun“ Zadar i Šrd „Zubatac“ Zadar.

Lovilo se od 8:00 do 13:00 sati.

Vremenske prilike na dan natjecanja bile su promjenjive, s laganom burom koja je u jednom trenutku u potpunosti okrenula na jugo uz pljusak koji je trajao oko pola sata. U takvim uvjetima ribolovcima koji su spremali teren i bilježili pozicije nije bilo lako odraditi zacrtani plan, a rivanjski kanal je sam po sebi poznat po jednoj od najjačih morskih struja koja podvodni ribolov čini još zahtjevnijim. Stoga je tek nekolicina najspremnijih ribolovaca lovila na dubinama preko 20 metara, dok se većina fokusirala na pliće pozicije nadajući se podlanicama, brancinima, ciplima i drugom ribom od kraja.

Po isteku 13:00 sati bilo je jasno da su dvije žice glavni konkurenti za zlatnu medalju: ona Gorana Grgića iz SRD Harpun s čak 14 riba raznih vrsta, i ona Martina Čuline iz Šrd Zubatac koji je uspio prevariti kirnju od, po procjeni okupljenih znalaca, otprilike 6-8 kg.

Vaga je međutim pokazala da je broj primjeraka i raznovrsnost donijela malo preko 13000 bodova Goranu Grgiću i on je time postao županijski prvak u podvodnom ribolovu za 2022. godinu, dok je Martino Čulina s kirnjom i još nekoliko manjih riba dohvatio drugo mjesto s nešto preko 12000 bodova…

„Bilo je teško, kurenat je dosta nosio, vrijeme je miješalo, čas je bilo sunce, čas oblačno, kiša, riba je bila nervozna i puno šetala po zoni pa se trebalo puno micati, tražiti, podronjavati, koristiti svaku priliku. Svakako sam zadovoljan kako je sve ispalo na kraju, jer među ovih 16 lovaca koji su nastupili ima pravih majstora koji ovaj teren poznaju mnogo bolje od mene, pa mi ovaj rezultat daje dosta samopouzdanja za natjecanja koja slijede.“ – komentirao je Goran natjecanje.

Prva tri mjesta:

Goran Grgić (SRD Harpun)

Martino Čulina (Šrd Zubatac)

Luka Ćoza (SRD Harpun)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...