Cestitka_Uskrs

Župljani ne zamjeraju fra Šimi i njegovoj fatalnoj bankarici: “Tko radi, griješi”

Prodajom zemljišta župe u Baškoj Vodi fra Šime Nimac iz Lišana Ostovičkih i njegova fatalna bankarica priskrbili su si 9, 8 milijuna kuna.

Pola toga je zaplijenjeno, nešto više od 2 milijuna na računu bivše bankarice, jahta Lucky me i automobil koji je vozio fra Šime. Dužni su još vratiti oko 5 milijuna kuna.

Župljani im ne zamjeraju.

“Meni je on bio jako drag čovjek kao čovjek, imao je pristup s mladima, a to što je on uradio to je njegova savjest”, kazala je za RTL Vera Staničić iz Baške Vode.

U župi već imaju planova s novcem bez kojeg su ostali prije 10 godina.

“Svaki čovjek koji radi zna i pogriješiti, evo i fra Šime je pogriješio, shvatio je i upoznao svoju pogrešku i odlučio je priznati tu pogrešku i taj slučaj, Bogu hvala, došao je kraju za dobrobit Crkve i svih nas”, smatra župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Baškoj Vodi, fra Filip Budić.

“Kad bude što bude, vrijeme je pred nama. Pa uložit će se. to je župski novac, u župu će se uložiti, Bogu hvala”, rekao je Budić.

Nakon proglašenja presude fra Šime Nimac i Jasmina Bilonić nisu se ni pogledali. Svatko je zadovoljan raspletom otišao svojim putem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...