1-1: Poraz Zadra u Draženovom domu, 77-73. Cibona izjednačila u finalnoj seriji…

Momčad Cibone izjednačila je finalnu seriju HT Premijer lige pobjedom 77:73 (23:23, 20:13, 15:16, 19:21) u Draženovom domu protiv Zadra.

Ovaj susret kao i prošli bolje je otvorila gostujuća ekipa, ali su se mladi Vukovi danas bez puno problema vratili svojoj staroj igri u kojoj su dominantni u skoku te tranziciji i zasluženo su slavili. Zadar je u ovom susretu igrao na pogon Cartera i Marčinkovića, ali jednostavno nije bilo snage da njih dvojica sami prevagnu na stranu gostiju. Serija sada seli u Zadar, a prva od dvije utakmice, podsjeća nas službena stranica KK zadar,  igra se u nedjelju s početkom od 20 sati.

Cibonu je do pobjede u ovom susretu predvodio Nathan Reuvers s 13 koševa, Roko Prkačin ubacio je 12 i uhvatio 10 skokova dok je s 10 poena susret završio Amar Gegić. Kod Zadra prednjačio je Justin Carter koji je ubacio 20 koševa, Pavle Marčinković odigrao je odličnu rolu s 16 poena, a 11 je dodao Dario Drežnjak.

Srđan Helbich, trener Zadra: ‘Čestitam ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi. Danas su bili bolji, kao što smo i očekivali danas su ušli agresivnije i kao što sam i rekao nakon prve utakmice nije se dogodilo da će imati loš šuterski dan. Mi jednostavno nismo bili pravi, ušli smo premekano i loše smo odgovorili na tu njihovu agresivnost. Nadskakali su nas i jednostavno nismo mogli okrenuti tu njihovu prednost u drugom poluvremenu.’

Pavle Marčinković, igrač Zadra: ‘Znali smo da nas očekuje drugačija utakmica i sigurno je Cibona igrala u boljem ritmu nego prvu, iako je i prva utakmica bila gusta. Malo smo odstupili od dogovora na početku, tu smo stvorili malo nervoze i tu smo otišli na poluvrijeme u minusu. Taj minus smo na kraju uspijeli stići i prestići, ali mislim da u finalu teško možemo očekivati 3:0 za nekog kod dvije podjednake ekipe. Mi smo se nadali pobjedi, ali sada imamo dvije utakmice u Zadru pa ćemo vidjeti.’

TIJEK SUSRETA

Još jednom Zadrani su jako dobro otvorili utakmicu, stigli su do 5:13 prvenstveno zahvaljujući odličnom izadnju iza linije za tri poena. Preko slobodnih bacanja, Cibona je uhvatila priključak te je vrlo brzo vratila utakmicu u ‘egal’. Nathan Reuvers svojom trećom tricom po prvi put doveo je svoju ekipu u prednost, pa je kod 18:16 minutu odmora pozvao trener Srđan Helbich. Do kraja prve dionice vidjeli smo kombinirano deset trica iz 18 pokušaja. Rezultat s kojim smo završili prvih deset minuta bio neodlučenih 23:23.

Cibona je bolje otvorila nastavak susreta, brzo je stigla i do prednosti od pet poena (30:25), ali Pavle Marčinković pokazao je koliko je bitan faktor u ovogodišnjoj momčadi te je tricom vratio Zadar na posjed zaostatka. Cibona je za razliku od prvog susreta, počela hvatati kontrolu skoka i s time je i imala ugodnih +7 kroz dobar dio druge četvrtine. Ponajbolji igrač Zadra, prvenstveno u ovoj finalnoj seriji, Aleksandar Bursać rano je ušao u probleme s pogreškama pa je tako prije kraja prvog poluvremena već napravio tri što je činilo dodatan problem za Zadrane. Podignuli su Cibosi svoju prednost i na +11 (41:30), a Zadrani su nekako počeli zastajati što se tiče napadačke kreacije. Smanjili su do kraja prvog poluvremena gosti na onih -7, pa smo tako na veliki odmor otišli s 43:36 za zagrebački sastav.

Cibona nije ispuštala vodstvo kroz prvu dionicu drugog dijela, i vrlo dobro su izgledali Vukovi pa su isto tako zasluženo vodili ulaskom u zadnjih deset minuta i to rezultatom 58:52.

Marčinković se rasplamsao u zadnjoj dionici, zabijao je Pavle sve što mu je došlo u ruku i vratio je Zadar u potpuni egal nakon što je Cibona imala i +10 (56:46) u trećoj dionici. Kontrolirali su susret Cibosi 20 minuta, ali kao da to nije predstavilo problem gostima iz Dontova grada. Kada je to bilo potrebno, kao i jako puno puta ove sezone ukazivao se Dario Drežnjak koji danas i nije imao najbolji šuterski dan, ali je s dvije trice u zadnjoj četvrtini doveo Zadar i u prednost kod 66:68. Trener Gašper Okorn morao je potrošiti i drugu minutu odmora, a vrijeme je polako počelo curiti za domaći sastav. Minutu i trideset sekundi gledali smo borbu bez koševa, da bi Amar Gegić i Lovro Gnjidića tricama za 72:68 stavili ‘točku na i’ ovog susreta čime su igrači Cibone izjednačili seriju na 1:1. Pokušali su Zadrani zadnjim trzajima uhvatiti produžetak nakon trice Cartera ali vremena nije bilo dovoljno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...