540 tisuća gostiju, nadmašit ćemo 2019.? Vlasnik restorana iz Zadra: “Sezona je ove godine rano počela, turista ima iz svih krajeva”

Trenutačno se u Hrvatskoj odmara nešto više od pola milijuna gostiju. A kako je promet na autocestama jedan od najvažnijih pokazatelja turističke sezone – posljednji podaci pokazuju da ulazimo u dva mjeseca koji će nadmašiti rekordnu 2019.

„Dolazim ovdje već 18 godina. Svake godine dolazimo u Hrvatsku jer ima najljepše i najčišće more. Blizu je Češkoj i volimo dolaziti ovdje“, kazala je Martina iz Češke.

„Došli smo jer smo htjeli vidjeti nešto drukčije. Sviđa nam se i uživamo, vrijeme je lijepo“, rekao je Martinas iz Litve.

I dok gosti odmaraju, za turističke djelatnike nema predaha – nadaju se novim rekordima.

„Ove godine je rano počela sezona, zadovoljni smo početkom – sad dalje, vidjet ćemo. Turista ima iz svih krajeva i očekujemo još bolju sezonu“, tvrdi Toni Mustafi, vlasnik restorana u Zadru za RTL.

Promet na autocestama jedan je od najvažnijih pokazatelja sezone, a samo u nedjelju do 12 sati prema moru je otišlo više od 16 tisuća vozila.

„Nemoguće je tijekom vikenda u turističkoj sezoni izbjeći gužvu, to je gotovo nemoguće, pa onda molba svima koji mogu neka putuju preko tjedna, a ako baš putu preko vikenda neka dobro provjere sve informacije prije samog polaska“, kazao je Andrej Prosoli, izvjestitelj Hrvatskog autokluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...