540 tisuća gostiju, nadmašit ćemo 2019.? Vlasnik restorana iz Zadra: “Sezona je ove godine rano počela, turista ima iz svih krajeva”

Trenutačno se u Hrvatskoj odmara nešto više od pola milijuna gostiju. A kako je promet na autocestama jedan od najvažnijih pokazatelja turističke sezone – posljednji podaci pokazuju da ulazimo u dva mjeseca koji će nadmašiti rekordnu 2019.

„Dolazim ovdje već 18 godina. Svake godine dolazimo u Hrvatsku jer ima najljepše i najčišće more. Blizu je Češkoj i volimo dolaziti ovdje“, kazala je Martina iz Češke.

„Došli smo jer smo htjeli vidjeti nešto drukčije. Sviđa nam se i uživamo, vrijeme je lijepo“, rekao je Martinas iz Litve.

I dok gosti odmaraju, za turističke djelatnike nema predaha – nadaju se novim rekordima.

„Ove godine je rano počela sezona, zadovoljni smo početkom – sad dalje, vidjet ćemo. Turista ima iz svih krajeva i očekujemo još bolju sezonu“, tvrdi Toni Mustafi, vlasnik restorana u Zadru za RTL.

Promet na autocestama jedan je od najvažnijih pokazatelja sezone, a samo u nedjelju do 12 sati prema moru je otišlo više od 16 tisuća vozila.

„Nemoguće je tijekom vikenda u turističkoj sezoni izbjeći gužvu, to je gotovo nemoguće, pa onda molba svima koji mogu neka putuju preko tjedna, a ako baš putu preko vikenda neka dobro provjere sve informacije prije samog polaska“, kazao je Andrej Prosoli, izvjestitelj Hrvatskog autokluba.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...