Ante Rubeša iskreno: “Bio sam na policiji, imam nova saznanja!”

U prostorijama KK Zadar u dvorani Jazine, održana je konferencija za novinare koju je sazvao predsjednik Nadzornog odbora kluba Ante Rubeša, na kojoj je nazočio i vršitelj dužnosti direktora kluba David Gunjević.

Riječ je najprije uzeo Rubeša koi je žestoko krenuo s nevjerojatnim podacima.
-Nakon što smo prije nekoliko dana javno prikazali nerealne i preplaćene račune za smještaj igrača iz prošle sezone, koje je potpisao tadašnji direktor kluba Željko Žilavec, imamo i neka nova saznanja! Naime, nakon što su izašli računi s imenima i prezimenima igrača oko smještaja, i s terminima smještaja koji su igrači navodno zauzimali u tom hotelu. Javilo nam se više igrača, najmanje njih trojica, koji su nam potvrdili kako oni uopće u tom periodu nisu niti pristupili navedenom hotelu. Neki od igrača ne znaju niti gdje se taj hotel nalazi! Po nama sve ovo je jedna žalosna, poražavajuća činjenica, koja sada otvara mnogo pitanja. Prvo je nedavna  straga DORH-a, nakon što smo prije četiri mjeseca iznijeli podatke oko smještaja petnaestak igrača u razdoblju od niti četrdeset osam dana, gdje se potrošilo 505 tisuća kuna, što je po danu 10 tisuća kuna! Dakle, saznajemo da neki od igrača nisu niti bili smješteni u tom hotelu. Radi se ,dakle, o konkretnom kriminalu! Imamo termin dolaska igrača Kevona Harrisa, više igrača se prijavilo da nisu uopće bili smješteni u hotelu, ne želim izaći s njihovim imenima u javnost, jer igrači u cijeloj priči nisu ništa krivi, jer ja sam taj koji je doznao za ovu novu informaciju. Igrači KK Zadar su u svemu ovome kolateralne žrtve. Igrač Kevon Harris došao je u KK Zadar 27.8, otišao 8.10. Dalje, 4.9 KK Zadar je krenuo na pripreme u Poreč u hotel Valamar. Imamo jedan račun za Harrisa od 3.9 do 9.9, u isto to vrijeme od 27.8 do 14. 9. Harris je navodno boravio u hotelu ZaDar u Arbanasima. Također, puni pansion za Harrisa, doručak, ručak, večera u hotelu s pet zvjezdica s bazenom, njegova soba iznosila je 748,97 kn. U isto to vrijeme polupansion za Harrisa u hotelu ZaDar s četiri zvjezdice plaćen je 1875 kn. Imamo iznos za našeg 16-godišnjeg kadeta koji spava u đačkom domu za 600 kn, za njega je plaćeno 71 tisuća kn i 440 tisuća kn za 38 dana! To je iznos od pola milijuna kuna, nije mi jasno kako netko u Dalmaciji može platiti pojedinačni iznos od 71 tisuća kuna?! Na niti jednom računu nema rabata, nema popusta! Plaćen je iznos od 505 tisuća kuna, bez da smo od tog vlasnika hotela ZaDAr zatražili neki popust. To mi je bio dokaz da je tu počinjen kriminal! Ti mladi dečki su u strahu, ne znaju s kim imaju posla, iskorišteni su…
Rubeša je biranim riječima nastavio dalje, siguran u to da je u KK Zadar počinjen kriminal.
-Više igrača mi se javilo, osobno sam jutros otišao u PU zadarsku, tražio sastanak s Tomislavom Škarom, načelnikom za gospodarski  kriminalitet, kao i s gospodinom Pilipovićem načelnikom krim policije, kako bih prijavio kriminal. Škara je na godišnjem, Pilipović me uputio prema službenici. DORH i PU zadarska su već radili izvide, DORH je donio odluku kako nema ničeg spornoga. Tražio sam satanak s čelnim ljudima Policije, a oni su me uputili prema nekakvoj službenici, kojoj sam se zahvalio, jer je prva istraga bila traljava, stoga sam se odlučio obratiti javnosti putem današnje konferencije. Nakon svega, nakon aljkave istrage stvara se sumnja da se ovdje nekoga štiti! Bio sam u Policiji, nisu me htjeli niti primiti kako Bog zapovijeda! Kome se trebam obratiti za kriminal ovakvog razmjera u Hrvatskoj, kome? Možda Cvitanu, kome?
Rubeša se dotaknuo i juniora KK Zadar.
-Trebali su juniori otići na turnir u Mađarsku kada je trebalo dati 7 tisuća kuna za putovanje. Žilavec je rekao da nema klub 7 tisuća kuna, stvar su spasili roditelji igrača. Žilavec je rekao još da neće dati novce za ručak, 3 tisuće kuna! Dalje, imam ovdje i tri računa fantomske udruge International Police Association, kojoj je Žilavec plaćao i do 10 tisuća kuna. Tu se radi o nekakvim edukacijskim materijalima vezanim za seksualno zlostavljanje, sigurnost i potres itd. 30 tisuća je Žilavec dao toj udruzi za nešto što nema veze s košarkom! Mišljenja sam da se do sada u KK Zadar novac razbacivao!
Vršitelj dužnosti direktora David Gunjević dodao je i kako je od danas i službeno krenuo javni poziv za direktora KK Zadar.
-Danas je raspisan javni poziv za novog direktora koji traje osam dana, nisam još donio odluku hoću li se kandidirati. Ispadaju nam kosti iz ormara, prijete nam ovrhe u ovom prostoru za struju, negdje oko 120 tisuća kuna, svaki dan stižu nove ovrhe, postoji jedna nesređena situacija s prostorijama Kk Zadra u dvorani Jazine. S kandidatima za sportskog direktora razgovarat ćemo, do kraja sljedećeg tjedna obavit ćemo sve razgovore…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...