AITAI blockspots – rukavice koje će vaše ruke zaštiti od sunca i spriječiti nastajanje pjega!

Ljeta postaju sve toplija, sunce agresivnije… broj melanoma raste, dok se želja za preplanulim tenom ne smanjuje. U Aziji nije tako. Tamo žene znaju da sunce isušuje kožu, stvara staračke pjege i melanome. Zato prekrivaju ruke. Jer su ruke, osim lica, ogledalo ženske ljepote i zdravlja. Tamo je naglasak na prevenciji. Tko oboli nije pravovremeno poduzeo mjere za očuvanje zdravlja. A mi se nadamo da ‘neće baš mene’, no kada bude prekasno, zazivamo ‘Bože zdravlja’. Bog će nam pomoći samo u slučaju da i sami prije nešto učinimo.

Ipak smo počeli brinuti o tome što jedemo, koliko se krećemo, njegujemo lice, štitimo oči sunčanim naočalama. A što je s našim vrijednim rukama koje su najizloženije sunčanim zrakama, pogotovo onim štetnim, UV zrakama? Želimo biti zdravi i lijepi. Nastojimo biti lijepo obučeni, skladnom pojavom mamiti poglede i pozitivne komentare okoline. Zdrava ljepota u kombinaciji s modnim izričajem, što bi to bilo?

Kada kćerima zabranjujemo da zimi, pogotovo u sjevernijim predjelima, nose minice, pokazuju obnažene  pupke i sličnim modnim izričajima ugrožavaju zdravlje jajnika, mokraćnih mjehura i bubrega, poznat nam je odgovor, zar ne? – ‘Ma, što me briga što će biti za pet, deset, petnaest godina’. Dobro, možemo se složiti da je njihova argumentacija neracionalna. Mlade su i nemaju naše životno iskustvo. Vjerojatno su mnoge od nas u mladosti kontrirale roditeljskim savjetima. Ali kad od žena u četrdesetima, koje inače paze na svoj izgled čujem, kako ih nije briga za ruke, a pri tome troše puno novaca na kreme za lice, nije mi jasno zašto se pred činjenicom da UV zrake štete koži naših ruku, glava zabija u pijesak.

‘Pa tko će se ljeti kuhati u rukavicama’, čest je odgovor.

Ni meni tematika ruku još prije pet godina ne bi pala na pamet da mi na rukama nisu počele izbijati tamne pjege, prvo na nadlanici, pa slijedom i na podlaktici. Nakon preseljenja na more satima sam provodila u povrtnjaku. Jednog dana me pogled na moje ruke šokirao. Pomislila sam ‘Pa moje ruke izgledaju kao u moje stare majke!’. Odlučila sam nešto poduzeti. Kako nisam pobornik uporabe kemikalija niti oko sebe niti na sebi, znala sam da ruke trebam zaštiti na neki drugi način. Internet mi je pokazao da za to postoje rukavi i rukavice koje se navuku na ruke i da se u Aziji žene već dugo štite na taj način. Samo, nisu mi se sviđali materijali, dezeni i kroj. Većina njih je izgledala kao da je netko dugu čarapu prerezao, izrezao otvor za palac i navukao na ruke. Osim toga, dlan je bio prekriven s materijalom i sigurna sam da pri vožnji ruke klize po volanu.

Počela sam rezuckati, šivuckati, i napravila prvi prototip s kojim sam radila u vrtu, išla na plivanje, vozila bicikl. Kako je materijal bio bijele boje prolaznice su zapitkivale, da li ja to jadna imam gips na rukama i slično. Nakon mjesec dana sam počela lakonski odvraćati – ‘To je modni dodatak!’. Tako sam shvatila da moram dodati boje i dezene.

Finalni proizvod koji je sada u prodaji pod brandom aiTai_BLOCKSPOTS je nastao nakon druge godine razvoja. Blockspots su rukavice, koje u stvari to nisu, jer nemaju prste, a dlan je slobodan, nego samo nadlanicu koja se proteže kao rukav do lakta pa čak u dugačkoj verziji i nadlaktice. Teško je to opisati, to treba doživjeti.

Mnoge žene strahuju da bi im bilo vruće kad bi nosile blockspots. Upravo suprotno: pamučni mako s malo elastana se može navlažiti i time dobivamo prirodan klima uređaj koji ugodno hladi dok se suši na rukama. Milina! Provjereno.

Vruće Vam je? Navucite aiTai_blockspots i navlažite ih. Život je pun paradoksa. Zapratite nas na Instagramu ili TikToku!

Želite još više saznati? Pogledajte video:

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...