Bogata manekenka iz Švedske uzurpirala otok kod Rogoznice: “Hrvatska je zemlja u kojoj se može raditi što hoćeš”

Šveđanka Isabella Viola Lindblom (30) već više od mjesec dana boravi na nenaseljenom otoku Jaz kod Rogoznice. Kako piše Šibenski portal, Šveđanka, koja je svjetski model s popriličnom zaradom, pretvara se da je otok njen te rastjeruje posjetitelje, a s druge strane koristi i plaća usluge onima koji joj čamcima prevoze različite stvari na otok, a navodno je tamo naselila i kokoši.

“Ovo traje više od misec dana i zapravo nije jasno kako se do sada bizarna situacija nije riješila. Da bilo kome ovakva glupost padne na pamet u Švedskoj, trenutno bi ga zatvorili na psihijatriju”, komentirao nam je za Šibenski portal jedan mještanin.

Jedna mještanka Rogoznice kazala je i kako se priča da Šveđanka govori kako je Hrvatska zemlja u kojoj se može raditi što hoće, izvještava rtl.hr.

Kuće na otoku nema, kažu da spava u mreži razapetoj među stablima te da je naručila i šator.

Sa slučajem Šveđanke koja živi na pustom otoku upoznati su u Lučkoj kapetaniji i komunalnom redarstvu Općine Rogoznica, a intervenirala je i policija.

“Naš komunalni redar je izlazio dva-tri puta na dojave o neredu koji radi ta žena na otoku Jaz. Pomorska policija je također intervenirala, naplatila joj kaznu i dala rok od 24 sata da napusti otok. Zadnjih dana je ne viđamo pa ćemo ići provjeriti je li još tamo. Pomorska policija ponovno će obaviti izvide. Oni su svoje već odradili izdavši joj rješenje s kaznom i rokom za iseljenje s otoka. Mi smo obavijestili sve koje smo trebali, jasno i Državnu imovinu jer je otok u vlasništvu države. Problem je što je ona kao europska državljanka zaštićena, a pravi problem stvarajući nered i tjerajući ljude s otoka. Kada bi ja u Munchenu razapela šator na nekom trgu pokupilo bi me za dvije sekunde i deportiralo”, kazala je Anita Živković, načelnica Općine Rogoznica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...