Božo Miličević pred majstoricu: “Srce mi je uz KK Zadar, Zagrepčani su šminkerska publika!”

U petak 10. lipnja s početkom u 20 sati u Zagrebu, u dvorani Dražen Petrović igra se peta odlučujuća utakmica, majstorica za prvaka Hrvatske između Cibone i Zadra, u seriji koja se igra na tri pobjede rezultat je 2-2. Cibona traži svoj 20-i naslov državnog prvaka, Zadar koji je branitelj naslova, želi osvojiti četvrtu titulu prvaka Hrvatske.

Ove sezone u 11 međusobnih susreta, Cibona ima 7 pobjeda, Zadar 4. Sprema se invazija zadarskih navijača u Zagreb, o svemu smo razgovarali s nekadašnjim tajnikom KK Zadar Božom Miličevićem (75), koji je dugi niz godina proveo i u Ciboni.

Božo, majstorica je za dva dana, što prognozirate?

Cibona uopće nema prednost domaćeg terena, majstorica u petak će biti otvorena i neizvjesna utakmica. Mišljenja sam, kako je Zadar u maloj psihološkoj prednosti, jer Cibona ima teret domaćinstva kojeg zapravo i nemaju, jer nemaju navijačku atmosferu u dvorani u kojoj uopće nema naboja. Zanimanje za košarkom u Zagrebu je u padu. Zagrebačka publika je šminkerska, ako je nešto u trendu tek tada će doći na utakmicu, razmažena publika je to. U Zagrebu na utakmicama bitno je samo da budeš viđen! U Ciboni si nitko i ništa ako ne igraš u Europi, dakle, Zagreb ne trpi ništa što nije na razini Europe! U Zadru je sasvim drugačija priča, tu je dovoljno da se zapali i mala iskra, pa da navijači polude, Bogu hvala da je u Zadru tako!

Za koga ćete navijati u petak?

Slušaj, srce i emocije su mi uvijek tamo gdje sam i počeo, a to je KK Zadar! Zadar je moj grad, kao i od moje djece…

Što bi poručili navijačima Zadra?

Nitko kao oni ne pozna košarku, iskreno bi volio da u što većem broju dođu na majstoricu u Zagreb, te da pozdrave svaki veliki potez, pogotovo KK Zadar.

Očekujete li možda neke probleme s navijačima, incidente?

Problemi s navijačima su samo tamo gdje uprave klubova žele da se oni dogode! Od klubova, pa tako i od Cibone, ovisi organizacija utakmica, oni su tu zakonski odgovorni, nitko drugi. Jedino klubovi domaćini namjerno mogu isprovocirati neželjene događaje, ali mislim da će Cibona korektno odraditi organizaciju utakmice i doček zadarskih navijača.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...