Bravo ZD studoši! Tri srebra i tri bronce za Sveučilište u Zadru na završnici UniSport Finals u Poreču…

Završnica UniSport Finals koja se od 09. do 12. lipnja održala u Poreču okupila je preko 1000 sudionika u 11 sportova iz 13 visokoškolske institucije iz RH. Ekipe SveučilIšta u Zadru nastupile su u sedam sportova i to: košarka (m), futsal (ž), badminton (m, ž), stolni tenis (ž), košarka 3×3 (ž), odbojka na pijesku (m, ž), šah (m, ž) i tenis (m), informirali su nas na fb stranici UniSport ZD…

 

KOŠARKAŠI SVEUČILIŠTA U ZADRU STUDENTSKI DRŽAVNI VICEPRVACI

Košarkaši su već na poluzavršnici igranoj ove zime svojim dobrim igrama najavili da od njih možemo očekivati dobar rezultat na završnici što se i ostvarilo. Iako su nastupili bez nekoliko standardnih igrača osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju u izuzetnoj konkurenciji, što je i najveći uspjeh muške košarkaške ekipe Sveučilišta u Zadru od kada nastupa na studentskim prvenstvima RH.
U polufinalnoj utakmici protiv Sveučilišta u Osijeku, koja je bila neizvjesna od početka do kraja i puna preokreta, nakon produžetka ZD košarkaši su slavili rezultatom 56:51 (Zelanto 15, Dunatov 11). U finalu su igrali protiv odlične ekipe Sveučilišta u Splitu koja je od početka utakmice nametnula svoj ritam uz odličan šuterski dan sa pogođenom 21 tricom te zasluženo slavila rezultatom 119:71 (Buljan 24, Dunatov 13, Zelanto 12 ). Treće mjesto osvojila je ekipa Sveučilišta u Zagrebu, a četvrto ekipa Sveučilišta u Osijeku.
Sastav ekipe: Gabrijel Majica, Luka Smoljan, Dominik Zelanto, Niko Manojlović, Tomislav Buljan, Pave Dunatov, Antonio Jurjević, Karlo Kovačević, Andro Kasunić i Karlo Buterin. Voditelj: Tonći Jerak.
ŽENSKA BADMINTON EKIPA NASTAVLJA S USPJESIMA…
Ženska ekipa u badmintonu Sveučilišta u Zadru je ponovila prošlogodišnji uspjeh osvojivši drugo mjesto i srebrnu medalju na završnici prvenstva. Odličnim igrama bez većih poteškoća su prošli grupnu fazu i polufinale te ih je u finalu čekala ekipa Sveučilišta u Zagrebu. U finalu smo, pak, gledali zanimljive mečeve između dvije najbolje ekipe gdje je ipak na kraju slavila ekipa Sveučilišta u Zagrebu. Treće mjesto osvojila je ekipa Sveučilišta u Osijeku.
Sastav ekipe: Mia Čerjan, Petra Maričić, NIkolina Kabiček. Voditeljica: Gordana Ivković.
PERNJAK I MARINOVIĆ SREBRNI U ODBOJCI NA PIJESKU
Muška ekipa odbojke na pijesku u sastavu Domagoj Pernjak i Rajko Marinović, sa svojim voditeljom Markom Suraćem, zasluženo su postali druga najbolja ekipa u Hrvatskoj. U dva dana, koliko je trajalo natjecanje u odbojci na pijesku, odličnim igrama su došli do finala u kojem je na kraju slavila ekipa Sveučilišta u Zagrebu.
BRONCA ZA ŽENSKI FUTSAL U DRAMATIČNIM UTAKMICAMA
Ženska futsal ekipa Sveučilišta u Zadru je na završnici odigrala dvije dramatične utakmice te je na kraju osvojeno treće mjesto i brončana medalja. U polufinalnoj utakmici, u kojoj je ekipa igrala protiv favorizirane ekipe Sveučilišta u Splitu, gledali smo napetu i zanimljivu utakmicu koja je u regularnom dijelu završila rezultatom 3:3. (Bačić 2, Kolovrat 1). U produžecima su ZD igračice dale zadnji atom snage, no nije bilo rezultatskih promjena te je uslijedilo izvođenje penala gdje je s četiri obrane briljirala golmanica Nina Prančević. Međutim, unatoč tome zadarska ekipa nije uspjela postići odlučujući pogodak iz penala koji bi ih odveo u finale, pa je na kraju ekipa Sveučilišta u Splitu slavila rezultatom 5:4. U utakmici za treće mjesto protiv ekipe Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru gledali smo još jednu dramu. Početak utakmice pripao je ekipi Vukovara koja je povela rezultatom 2:0, da bi na krilima fenomenalne Paule Bačić, koja je postigla četiri pogotka,  ekipa iz Zadra napravila preokret i zasluženo slavila rezultatom 6:4 (Bačić 4, Maruna, Kampić). Prvo mjesto osvojila je ekipa Sveučilišta u Zagrebu, a drugo mjesto ekipa Sveučilišta u Splitu, a Paula Bačić proglašena je za najboljeg strijelca završnice sa 6 postignutih pogotka. Bravo Paula!
Sastav ekipe: NIna Prančević, Ivana Kolovrat, Paula Bačić, Ivana Maruna, Ivana Kampić, Anđa Marić, Fani Marinović, Ena Jurakić, Dora Kralj, Irena Bajramović, Doris Janković. Voditelj: Tonći Jerak.
ŽENSKA KOŠARKAŠKA EKIPA 3X3 OSVOJILA BRONCU
Ženska košarkaška ekipa 3×3 redovito posljednjih godina osvaja neku od medalja te je tako i ove godine na završnici osvojeno treće mjesto i brončana medalja.  Pred mnogobrojnom publikom koja je na vanjskim terenima popratila košarku 3×3, ekipa Sveučilišta u Zadru pobijedila je ekipe Sveučilišta Sjever i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. Zabilježeni su porazi od dvije prvoplasirane ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu. Zadarska igračica Tea Turić pobjednica je natjecanja u tricama. Bravo Tea!
Sastav ekipe: Tea Turić, Marija Šolić, Kristina Ćorić, Matea Keran. Voditeljica: Gordana Ivković.
TREĆE MJESTO ZA ŽENSKU STOLNOTENISKU EKIPU
Iako su sve igračice u ekipi bile debitantice na završnici osvojeno je treće mjesto u stolnom tenisu što je odličan rezultat i pokazatelj da ne moramo brinuti za budućnost ženskog stolnog tenisa. Prvo mjesto pripalo je ekipi Sveučilišta u Zagrebu, a drugo mjesto ekipi Sveučilišta u Osijeku.
Sastav ekipe: Marta Balajić, Ana Krajina, Ilijana Lukač. Voditeljica: Dajana Jašić.

 

BADMINTAŠI I ŠAHISTI- ČETVRTI, TENISAČIMA, ODBOJKAŠICAMA I ŠAHISTICAMA – PETA POZICIJA
Kod ostalih ekipa, muška badminton ekipa i muška šahovska ekipa osvojili su četvrto mjesto, muška teniska ekipa, ženska ekipa odbojke na pijesku i ženska šahovska ekipa osvojili su peto mjesto prvenstva. Sastav muške badminton ekipe: Karlo Buterin, Pere Stipić, Jakov Glasnović. Voditeljica: Mia Čerjan. Sastav muške šahovske ekipe: Dominik Čolak, Josip Birkić, Matija Šaravanja. Sastav muške teniske ekipe:. Filip Ladiš, Tin Vadlja, Ante Barišić. Voditelj: Ante Šabalić. Sastav ženske ekipe odbojke na pijesku: Franka Volpi-Kobal, Vana Mrduljaš. Voditelj: Marko Surać. Sastav ženske šahovske ekipe: Anđa Stipić, Ana Šimićev, Nola Zelenika.

ANA BURAZER NAJBOLJA SPORTAŠICA HRVATSKE ZA AKADEMSKU GODINU 2020./21.

Dodajmo uspjesima zadarskih “studoša” i informaciju kako je koncem svibnja, u kinu Forum u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu, održana svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza za akademsku godinu 2020/21. Na svečanosti je studentica Sveučilišta u Zadru Ana Burazer proglašena za najbolju sportašicu Hrvatske za akademsku godinu 2020/21. Nagradu joj je uručio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović.
Ana Burazer je na studentskom prvenstvu Hrvatske UniSport H2O u plivanju održanom 19.03.2021. godine u Vukovaru nastupajući za žensku plivačku ekipu Sveučilišta u Zadru osvojila ukupno devet medalja i to tri zlatne i šest srebrnih medalja. S ovim uspjehom Ana Burazer ispisala je povijest studentskog sporta u Hrvatskoj jer nitko nikada na jednom natjecanju nije osvojio devet medalja. Nagrada za najbolju sportašicu Hrvatske je veliki uspjeh za Anu Burazer i za Sveučilšte u Zadru, Ana se s ovim uspjehom upisala zlatnim slovima u povijest Sveučilišta.
-Bravo Ana i velike čestitke na nagradi!- poručili su na fb stranici UniSport ZD-a.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...