Čak tri zadarska sastava večeras u Omišu na 1. Smotri dječjih klapa!

U organizaciji Mistarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, Osnovne škole Josip Pupačić Omiš i Festivala dalmatinskih klapa Omiš, večeras, u subotu 11. lipnja u 19.30 sati, u dvorištu OŠ J. Pupačić, Trg kralja Tomislava 1, odžat će se 1. SMOTRA DJEČJIH KLAPA.

Nastupa 10 klapskih sastava iz cijele dalmacije, među njima su čak tri iz- Zadra: Benja, Feral i Tramontana!

Na ušću Cetine sudjeluju ove dječje klape: BENJA – Zadar, BEPO – Omiš, CVIT – Imotski, FERAL – Zadar, MAESTRAL – Split, MANINA – Blato n/K, MATAČIĆEVI SLAVUJI – Omiš, NUŠA – Imotski, SFIDA – Korčula i TRAMONTANA – Zadar.

To je zalog za budućnost da se naša klapska tradicijska pjesma, naša baština očuva u budućnosti- kazao je Mijo Stanić, ravnatelj FDK, prenosi dalmacijadanas.hr.

O tome koliko djeci znači smotra dječjih klapa govorila je nedavno i Davorka Deura, ravnateljica OŠ Josip Pupačić.

“Naša školska klapa ove godine obilježava 25. godišnjicu ustanovljenja i sad smo doživjeli ovo dugoželjeno, da se dogodi smotra dječjih klapa. Prijavljeno je deset klapa, tri su iz Zadra, dvije sa Korčule, dvije imotske, dvije omiške, dvije splitske. Dobro za prvu smotru, radujemo se, u subotu navečer će se održati natjecateljski dio. 11. lipnja dođite u školsko dvorište OŠ Josip Pupačić, bit će radosti i veselja i produbljenja tradicije. Djeca su uzbuđena i radosna jer nema smisla imati probe, pjevati, biti član klape, a ne nastupiti. Nastup je cvit pjevanja, a ovo će biti stvarno veliki vrhunski cvijet klapskog pjevanja sa djecom.”- poručila je ravnateljica.

Ako ste u blizini, navratite, ulaz je slobodan…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...