Davor Čerkuč: “Narodni muzej postao Potemkinovo selo, a razinu ponude kulturnih sadržaja podižu u gradu – paucima, zmijama i škorpionima!”

Nakon što je usputno dotaknut u samom uvodu sjednice, prilikom usvajanja Dnevnog reda, zbog izostavljanja izvješća,  Narodni muzej Zadar, našao se i među pitanjima na Aktualnom satu Županijske skupštine priređenoj danas u Poličniku, a tom prilikom spomenuta je i njegova ravnateljica…

Davor Čerkuč, potpredsjednik Skupštine i nezavisni vijećnik, na Aktualnom satu postavio je ustvari više pitanja županu Božidaru Longinu, a jedno je bila i konstatacija o radu Narodnog muzeja, odnosno ravnateljice NMZ, Renate Peroš, rekavši kako je “Muzej II Palače postao Potemkinovo selo, a razina ponude turističkih i kulturnih sadržaja podiže se paucima, zmijama i škorpionima”.

Unatoč tome, dodao je također, pojedinci zdušno brane ravnateljičin lik i djelo: “ Ti će pauci i zmije u Gradskoj loži nasred Trga biti puna tri mjeseca. Zaključak je logičan: za one koji zdušno brane njezin lik i djelo, kultura je strani pojam!”. Božidar Longin u usmenim odgovorima vijećnicima nije ipak, uz ostale, stigao ili želio komentirati i stavove vijećnika Čerkuča…


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...