Direktor i direktorica iz Zadra oštetili firmu za 11,5 milijuna kuna pri izgradnji stambeno poslovnog objekta

Kaznenom prijavom protiv 57-godišnjeg i 60-godišnjakinje, oboje hrvatskih državljana, dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave zadarske, u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom u Zadru, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv gospodarstva.

Naime, sumnjiči ih se da su u vremenskom periodu od prosinca 2017. do srpnja 2020. godine, i to 57-godišnjak kao jedan od osnivača i direktor trgovačkog društva s područja Zadra koje društvo je ujedno bilo investitor gradnje stambeno poslovnog objekta na području grada Zadra, protivno obvezi vođenja poslova tog društva, pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika u cilju pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi svom drugom društva također s područja grada Zadra, zajednički i u dogovoru s 60-godišnjom osumnjičenicom kao direktoricom tog drugog društva, znajući da je između navedenih društava zaključen Ugovor o izvođenju radova na izgradnji navedenog stambenog poslovnog objekta, bez ikakve valjane pravne osnove te bez znanja i odobrenja ostalih osnivača društva kao investitora gradnje, sačinili aneks ugovora o izvođenju radova kojim su tom svom drugom društvu kao izvođaču radova omogućili da po isteku ugovornog roka o završetku radova, investitoru gradnje obračuna naknadu za svaki dan kašnjenja u izgradnji navedenog objekta, koju naknadu su u konačnici neosnovano i naplatili na štetu prvog društva kao investitora gradnje, a u protupravnu imovinsku korist svog drugog društva kao izvođača radova i to u ukupnom iznosu više od 11 milijuna i 500 tisuća kuna.

Na ovaj način osumnjičeni su na štetu prvog društva kao investitora gradnje, a u protupravnu korist svog drugog društva, neosnovano pribavili protupravnu imovinsku korist više od 11 milijuna i 500 tisuća kuna, što je u konačnici uzrokovalo da je nad prvim društvom pokrenut stečajni postupak.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenika je Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...