DORH nije pronašao ništa sumnjivo i odbacuje slučaj? Sokol: “Možete biti sigurni da ćemo donijeti zakonitu odluku”

Šest dana prošlo je od konferencije za novinare na kojoj je predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar Ante Rubeša, javnosti iznio ekstra visoke iznose za smještaj igrača u hotel ZaDar u Arbanasima, vlasnika Igora Musapa. Nekoliko je igrača je, prema Rubešinim riječima, njemu kao predsjedniku NO, navodno reklo, kako nisu niti bili u spomenutom hotelu.

Zadarsku javnost svakako zanima rasplet cijelog slučaja, kad se može očekivati kraj izvida i konačna odluka, te ima li elemenata za kazneno djelo, ili će na kraju sve proći u stilu “pojeo vuk magare”, građani našeg grada žele znati istinu, žele poštenje i pravdu!

Glasnogovornik ŽDO-a Denis Sokol kaže kako će nakon uvida i činjeničnog stanja, državno odvjetništvo donijeti zakonitu odluku, te da rezultati izvida PU zadarske još nisu stigli.

Gospodine Sokol, jesu li stigli rezultati dodatnih izvida od policije?

Rezultati dodatnih izvida koje provodi služba kriminalističke policije PU zadarske još nisu stigli u ovo državno odvjetništvo, prema našim saznanjima mogli bi biti dostavljeni do kraja idućeg tjedna. Ali ta činjenica ne ovisi o državnom odvjetništvu, već od redarstvenoj vlasti koja provodi izvide. Prema tome, u ovom trenutku državno odvjetništvo ne može odgovoriti da li postoji i li ne postoji osnovana sumnja na počinjenje kaznenih djela koje se progone po službenoj dužnosti.

Jesu li provedeni svi obavijesni razgovori?

Jednako tako, ne možemo komentirati stadij izvida te da li su provedeni svi obavijesni razgovori, ali će zasigurno biti obavljeni svi potrebni za razrješenje svih činjenica, kao i druge potrebne izvidne radnje. S napomenom, da su izvidi tajni, i da to morate razumjeti.

Nevezano za policiju, hoće li ŽDO i samostalno poduzimati izvide?

Da li će državno odvjetništvo zatražiti dodatne izvide, nakon prispijeća posebnog izvješća ili kaznene prijave policije, ovisit će o analizi koju će napraviti državno odvjetništvo, odnosno referent u predmetu.

Ako ništa još nije riješeno, kako onda komentirate jučerašnji tekst na portalu Sportnet.hr, pod naslovom: “Prijava DORH-u zbog računa KK Zadar navodno će po drugi put biti odbačena”?

Državno odvjetništvo izostavit će komentar na navode portala Sportnet.hr, u kojima se zaključuje kakva će biti odluka državnog odvjetništva u ovom slučaju.

Što možete poručiti građanima Zadra koje zanima ovaj slučaj?

Možemo svima poslati jasnu poruku da će državno odvjetništvo, kao i u drugim slučajevima, nakon uvida i činjeničnog stanja donijeti zakonitu odluku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...