FOTO/VIDEO Sjećate se lokvi vode nakon kiše na obnovljenoj Tuđmanovoj? Opet se kopa asfalt, uklanjaju se propusti

Ulica dr. Franje Tuđmana jedna je od glavnih gradskih prometnica koja prolazi kroz gusto naseljena područja grada – Bulevarom, Voštarnicom i Reljom.

Stoga, njezina rekonstrukcija u dužini od 890 metara s dvotračne u četverotračnu s obostranim nogostupima, biciklističkim stazama i novim drvoredom, najavljena je kao veleprojekt koji za glavni cilj ima nesmetanu vožnju bez zastoja.

I sve bi to bilo regularno da već nakon prvih završenih radova nisu uočeni nedostaci.

Nakon prve proljetne kiše, na kolniku su do jutra ostale lokve vode, što je fotodokumentirao naš fotograf.

Nemojmo smetnuti s uma da je vrtoglavo visokih 35 milijuna kuna trošak projekta u čijem se nazivu pojavljuje pridjev ‘inteligentan’.

Punog naslova “Razvoj i implementacija inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcija prometnice s prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru – ITS”, Grad Zadar je pridružio skupini gradova koji, kako se više puta moglo čuti, citiramo “na pametan način planiraju život grada i građana”.

Je li sve baš tako pametno odrađeno, nećemo prejudicirati.

No, na dionici Tuđmanove puštene u promet ovog proljeća, opet smo zatekli radove. Mehanizacija je na terenu, kopa se postojeći asfalt… Tvrtka Lavčević otklanja nedostatke, poput onih sa zadržavanjem vode.

Nadajmo se samo da ovoga puta nećemo morati izvještavati o ‘trećoj sreći’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...