Helbich o incidentu s navijačima: “Bilo je i puno ozbiljnijeg od uvreda. Žao mi je, pogriješio sam”

Svoj komentar o sinoćnjem incidentu s jednim navijačem Zadra dao nam je i trener košarkaša Zadra Srđan Helbich. Najprije su po završetku utakmice Zadar-Cibona u dvorani Krešimir Ćosić krenule ružne verbalne uvrede prema Helbichu, potom ljutiti Helbich kreće prema jednom navijaču ispod koša s namjerom da ga udari s trenerskom pločom.

Helbich će biti novčano kažnjen od strane KK Zadar, a sam Srđan djelovao je nekako umorno i iscrpljeno u razgovoru.

Srđane, zašto sve ovo, zašto pokušaj sukoba?

Ma nisam noćas uopće spavao… Cijelu utakmicu su me vrijeđali i teško mi se bilo koncentrirati na vođenje momčadi. Kažem cijelu utakmicu vrijeđanja, ne znam koliko točno njih, možda jedan, dvojica..neznam..Bilo mi jednostavno teško već samim time što smo izgubili, i onda još nakon utakmice kad sam izlazio iz dvorane sam naišao baš na jako ružne verbalne poruke. Jednostavno sam reagirao neprimjereno onako kako nisam trebao, trebao sam to ignorirati i samo proći, pogriješio sam i žao mi je! Pogodilo me sve to, ali kažem, trebao sam sve ignorirati, ovo mi je jedno iskustvo više.

Kakve uvrede su bile?

Ma tu je bilo puno goreg od samih uvreda, na povike “smeće” sam već navikao… Bilo je uvreda, ali i prijetnji, ne želim točno reći što, ne želim uopće komentirati to više.

Što te najviše smeta?

Najviše me smeta što sam ovdje došao kao pomoćni trener učiti, razvijati se i skupljati iskustvo. Glavni trener nam se razbolio, mene su postavili da privedem sezonu kraju, i umjesto podrške dobivam takve uvrede, jednostavno nisam se naučio nositi s time. Dugo sam bio igrač i trener vani, nigdje još nisam doživio nešto slično!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...