HNS želi HNK Zadar u višem rangu! Vučemilović Šimunović: “Razmišljamo dati Zadranima pozivnicu!”

Zadar nije samo grad košarke, već svakako i nogometni grad. HNK Zadar je natjecanje u 3. HNL-jug završio na četvrtom mjestu, dakle, rezultatski nije izborio plasman u jedinstvenu Treću HL sljedeće sezone. U novo natjecanje će krenuti Jadran Ploče i Hrvace, dok će Hrvatski vitez Posedarje igrati kvalifikacije. Što dakle preostaje HNK Zadru, samo pozivnica, koju bi HNS dodijelio klubu sa Stanova, jer je klub od “posebnog interesa za hrvatski nogomet”.

Nazvali smo u Pariz Antu Vučemilovića Šimunovića, prvog dopredsjednika HNS, koji će večeras na stadionu Stade de Franceu gledati utakmicu Francuska- Hrvatska u Ligi nacija, koji nam je pobliže pojasnio detalje oko moguće pozivnice HNK Zadar za igranje u jedinstvenoj Trećoj HL.
Gospodine Vučemilović Šimunović hoće li HNK Zadar ipak dobiti pozivnicu koja bi bila u interesu hrvatskog nogometa, za igranje jedinstvene Treće HL u sljedećoj sezoni?
– O tome se razmišlja, ako se svi dogovore, jer HNS-u je u interesu da HNK Zadar kao velika nogometna sredina, može kao klub u budućnosti dosta dati za razvoj hrvatskog nogometa. HNS je u pregovorima i s Ministarstvom sporta, kao i s Uredom za sport RH, ujedno i sa HOO, dakle, moramo dobiti suglasnost tih nadležnih državnih institucija, kako bi mogli donijeti odluku.
Kad je nova sjednica Izvršnog odbora HNS-a?
– 26. lipnja, tad ćemo donijeti konačnu odluku. Kad govorimo o razvoju i budućnosti hrvatskog nogometa, onda u svakom slučaju vidimo HNK Zadar u višem rangu natjecanja! Govorim to i zbog toga, jer je Zadar grad s više od 50 tisuća stanovnika, a i to nam je od važnosti.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...