Imamo klub pun državnih prvaka, doprvaka, medalja… Biciklisti Zadra s krcatom prikolicom pokala na Putu Stanova!

U Varaždinu su održane utrke cestovnog prvenstva Hrvatske za više bisiklističkih kategorija.

Kadeti i Veterani prvi su izašli na trasu dugu 66 kilometara. BK Zadar imao je tri predstavnika u toj utrci i sva trojica su osvojili odličja. Ukupni pobjednik i novi kadetski cestovni državni prvak postao je Luka Škara kojem je ovo četvrti ovogodišnji naslov, a u karijeri dugoj 6 godina od 28 osvojenih državnih odličja čak 16 puta je bio državni prvak.

Na kadetskom postolju pridružio mu se klupski kolega Noa Jolić Mustać.

On je broncom uvećao zadarsko slavlje, dok se kod Veterana C Robert Buterin po prvi put u zadarskom dresu popeo na najvišu stepenicu i postao veteranski cestovni prvak. I Luka i Robi će idućih godinu dana na cestovnim utrkama imati pravo nastupati u dresu državnog prvaka koji je HBS uz medalje dodijelio najboljima.

U utrci koja je bila iduća na programu Vinko Bulum je ostvario solidan plasman na 5. mjesto juniorskog poretka, dok je juniorski naslov pripao očekivano Nicolasu Gojkoviću koji je pobjedu ostvario sa ogromnih 6 i pol minuta razlike pred drugoplasiranim na PH.

Nicolasa za 2 tjedna očekuje reprezentativni nastup na juniorskom prvenstvu Europe u Portugalu, dok će idućeg vikenda u dresu hrvatske reprezentacije na „Kids tour of Slovenia“ nastupati Luka Škara, Noa Jolić Mustać, Luka Srbić i Marta Serapiglia.

Prvoga dana cestovnog državnog prvenstva održanog u Čakovcu medalje su dijeljene u najmlađim kategorijama.

Kod kadetkinja Marta Serapiglia je ponovila jučerašnji rezultat sa kronometra i ponovo osvojila broncu, dok je u kategoriji do 14 godina do naslova državnog cestovnog prvaka u završnom šprintu stigao Tomislav Teofilov. Broj zadarskih medalja u istoj kategoriji povećao je i Roko Škara sa broncom dok su Luka Srbić i Ante Barešić bili četvrti i peti.

U vožnji na kronometar članovi Biciklističkog kluba Zadar osvojili su 4 odličja. Nova dva zlata donijela su ponovo dvojica imenjaka Luka Srbić u kategoriji Do14 i Luka Škara kod Kadeta. Brončana u kategoriji Kadetkinja postala je Marta Serapiglia, dok je Robert Buterin isti uspjeh ostvario u kategoriji Veterana C.

Nekoliko četvrtih mjesta smanjilo je broj odličja, no svakako treba pohvaliti rezultate Ante Barešića (Do14), Tea Radaša(Do15) i Vinka Buluma među juniorima kojima je medalja izmakla za jedno mjesto. Noa Jolić Mustać bio je peti na kronometru Kadeta, kao i Roko Škara među biciklistima do 14 godina.

Sutra najmlađe kategorije očekuje nastup na cestovnoj utrci u Čakovcu, dok će kadeti, juniori i veterani cestovnog prvaka dobiti u nedjelju na bregima oko Varaždina.

-I naravno da ne zaboravimo Nicolasa koji je još jednom projurio juniorskom kategorijom i obranio naslov juniorskog prvaka države i u disciplini Kronometra u dresu „Team Fratelli Giorgi“ za kojeg uspješno nastupa i drugu sezonu zaredom – kažu nam u BK Zadar.

U kriterijskoj vožnji klub je osvojio novih pet državnih odličja. Nacionalni prvaci su postali Luka Škara među Kadetima i Luka Srbić u kategoriji Do14. Srebra su osvojili Vinko Bulum kod Juniora i Teo Radaš Do15, dok je do bronce dopedalao Tomislav Teofilov među biciklistima kategorije Do14. Dominaciju u mlađim muškim kategorijama potvrdio je opet Zadranin Nicolas Gojković u dresu „Team Fratelli Giorgi“ koji je obranio prošlogodišnji naslov državnog prvaka u Kriteriju i pokazao još jednom da nema konkurenciju u Hrvatskoj u šprinterskim završnicama…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...